• Načítám...
>

Lidem bez domova pomáhá charita

Zajistit roušky lidem bez domova, dohlédnout na jejich pravidelnou výměnu či kontrolovat zdravotní stav této komunity. To je náplní práce Charity Beroun. Ta mimo to také pomáhá v této nelehké situaci seniorům a to zejména s nákupy nebo vyzvednutím léků.

Reklama

Šíření koronaviru a s tím související nařízení vlády se dotýká také lidí bez domova. Uzavřeli se noclehárny i denní stacionáře a tak města řeší, jak těmto lidem pomoci. 

"Lidem bez domova v tuto chvíli nabízíme náš servis. Samozřejmě snažíme se dohlížet na to, aby i tito lidí měli k dispozici potřebné vybavení. Dali jsme jim k dispozici roušky, poučili jsme je jak s nimi zacházet. Denně kontrolujeme jejich zdravotní stav a dohlížíme na to, aby byly roušky měněny," říká Petr Horák, ředitel Charity Beroun.

Ve hře je i varianta stanového města. Sem by byli lidé bez domova umístěni, aby mohli dodržovat vládou nařízenou karanténu a snížilo se tak riziko jejich nákazy koronavirem.

"V tuto chvíli to dojednáváme s krizovým štábem městem Beroun a Hořovice. Nicméně tato věc je teprve stádiu příprav," říká Petr Horák, ředitel Charity Beroun.

S Charitou Beroun spolupracuje více než 40 dobrovolníků. Ti pomáhají nejen lidem bez domova, ale také seniorům a handicapovaným z Berouna a Králova Dvora.

"V těchto dnech jsme jim roznesli roušky a informační letáky od města Beroun. Samozřejmě se snažíme pomáhat tam, kde je to potřeba a to např. s nákupy, vyzvednutím léků, ale i jinou potřebnou péčí," říká Petr Horák, ředitel Charity Beroun

Organizace je připravena takto pomáhat po celou dobu šíření pandemie. A to i přes to, že v jejich řadách stále chybí další dobrovolníci, kteří by se do pomoci zapojili.

V tuto chvíli nevíme, jak to může trvat dlouho, ale jsme odhodláni udělat maximum pro to, aby naše služby nepolevily. I přes to, že v tuto chvíli nám chybí ve službách asi 12 lidí, tak se zvýšenou aktivitou se snažíme zajistit věci tak, aby vše zůstalo funkční," říká Petr Horák, ředitel Charity Beroun.

Charita Beroun byla založena v roce 1993. Ročně její služby vyhledá přibližně 1400 klientů a zaměstnává více než sto pracovníků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu