• Načítám...
>

V Sedlčanech chrání klienty i pracovníky

Domov Sedlčany patří mezi nejmodernější a zároveň největší zařízení ve Středočeském kraji, která pečují o seniory. I přes přísná opatření zabraňující šíření koronaviru, se vedení domova snaží zajistit péči a program, aby klienti nestrádali.

Reklama

Domov Sedlčany poskytuje sociální služby zejména seniorům od 57 let. V současné době pečuje o 300 klientů 180 zaměstnanců. Toto zařízení je největší ve Středočeském kraji a zároveň patří mezi nejmodernější. Disponuje například kaplí, knihovnou, kavárnou či kadeřnictvím. V současně době však v domově jsou nastavena přísná opatření, aby se co nejvíce eliminovalo šíření koronavirem. 

"Rozdělili jsme pavilony. Zamezujeme jak styk klientů tak i zaměstnanců jednotlivých pavilonů," uvedla ředitelka Domova Sedlčany, Jaroslava Kocíková. 

Každý pavilon má svou vlastní zahradu, kde mohou senioři trávit volný čas. Musí však vstupovat jednotlivě a dodržovat dostatečné odstupy. 

"Například tady máme kuželky, oddychovou zónu. Využívat také mohou naše terasy," doplnila ředitelka Domova Sedlčany, Jaroslava Kocíková. 

Z bezpečnostních důvodů muselo vedení domova zrušit i příjem balíčků od rodin klientů. Senioři si ale mohou nakoupit potřebné věci v místním obchodě , aniž by museli docházet do okolních supermarketů kde je velká koncentrace lidí. 

"Máme provizorní obchůdek tady u recepce. Máme tam základní potraviny, chleba, pečivo, mléčné výrobky a drogerii," dodala ředitelka Domova Sedlčany, Jaroslava Kocíková. 

Vzhledem k tomu, že není možné vykonávat všechny skupinové akce a cvičení, pracovníci a dobrovolníci se snaží pro klienty vymyslet individuální program. 

"Seniory bavíme na pokojích, pomáhají nám s tím i dobrovolníci. Cvičí s nimi jógu. Cvičí s nimi i naše fyzioterapeutka. A samozřejmě připravujeme pro ně i program, který vysíláme přes místní rozhlas," prozradila  ředitelka Domova Sedlčany, Jaroslava Kocíková.   

Vedení domova myslí i na psychickou pohodu svých klientů proto využívá služeb psychologa a zároveň poskytuje kontakt na linky, poskytující psychickou podporu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu