• Načítám...
>

Zooparky odkládají začátek sezóny

O několik desítek tisíc korun měsíčně přicházejí menší zooparky. Ty jsou v důsledku vyhlášeného nouzového stavu uzavřené. To ale mnohým z nich může způsobit značné finanční komplikace.

Reklama

Současná opatření pociťují také menší zoo parky. Většině z nich měla v těchto dnech začít letošní sezóna. Kvůli vládou vyhlášenému nouzovému režimu ale zůstávají uzavřené. Jedním z nich je např. Statek U Merlina nedaleko Berouna.

"Pro nás to bude mít obrovský dopad, protože máme sezónu pouze půl roku. Začínáme vždy v dubnu a končíme v září, letos ji ale protáhneme do října. Všechny peníze, které se vydělají na vstupném nebo na adopcích, budou použity na krmení pro zvířátka, rekonstrukci areálu atd. Takže vlastně všechno, co bylo vyděláno v minulém roce bylo použito na rekonstrukci a nikdo netušil, co vlastně přijde," říká Helena Cynková, majitelka Statku U Merlina.

Záchranou pro tyto zoo parky může být pomoc od lidí a to např. formou tzv. virtuální adopce.

"My by jsme asi nechtěli, aby nám lidé posílali peníze jen tak, protože mi to přijde neetické. Ale samozřejmě, pokud by někdo chtěl a finanční situace by mu to dovolila, tak si u nás mohou adoptovat jakékoli zvířátko. Víc najdou na našich stránkách v sekci adopce zvířat," říká Helena Cynková, majitelka Statku U Merlina.

Další z možností je také třeba zakoupení vstupenek na celou sezónu. Právě příjem z nich může těmto zoo parkům alespoň částečně snížit ztráty.

"Pošleme jim voucher, se kterým následně přijdou až bude otevřeno a my jim to vyměníme za vstupenky. Protože v tuto chvíli je taková krizová situace, tak všechny vstupenky, LAMAtrekingy atd. jsou platné ne do konce této sezońy, ale do konce příštího roku," říká Helena Cynková, majitelka Statku U Merlina.

Zoopark U Merlina funguje 4. rokem. V současnosti tu chovají více než 100 zvířat a jenom náklady na krmení pro ně se vyšplhají na desítky tisíc korun měsíčně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu