• Načítám...
>

Kraj přispívá na enviromentální výchovu

Celkem 7 milionů korun uvolní letos Středočeský kraj na enviromentální vzdělávání, výchovu a osvětu. Podpořeno bude celkem 46 projektů od chovatelských stanic, přes Český svaz včelařů až po soukromé zoo.

Reklama

Ekologická výchova ve Středočeském kraji dostane finanční injekci. Kraj podpoří výukové programy, přednášky, semináře, výstavy nebo naučné stezky, které se enviromentální výchovou zabývají.

"Máme dlouhodobý program enviromentální výchovy. My se snažíme to finančně podpořit, letos jsme vyčlenili částku 7 milionů korun. Děláme to formou grantu. Já bych tady vypíchl, že jsem rád, že se dostalo i na soukromé zoologické zahrady. Ty v současné době, při koronaviru, mají velké problémy se zajištěním chodu, říká náměstek hejtmanky Miloš Petera.

Jednou ze zahrad kam peníze poputují a kde jich mají kvůli současné situaci nedostatek je i zoologická zahrada Chleby.

"V zoo Chleby poskytujeme enviromentální vzdělávání formou komentovaných prohlídek nebo výukových programů. Ročně k nám jezdí několik tisíc dětí ze škol a školek, kterým se věnuje pětice lektorek. Dotaci ze Středočeského kraje bychom použili na dofinancování platu jedné z nich a také k pořízení edukačních pomůcek," popisuje jeden z lektorů zoologické zahrady Jaroslav Dufek. 

Peníze poputují celkem na 46 projektů, dále půjdou na příklad Krajskému středisku ekologické výchovy nebo Českému svazu včelařů Slaný.

"Myslím si, že jsme jeden z krajů který je v ekologické výchově nejdál. Tady je hlavně ten systém, něco vzdělávám a vedle toho si konkrétně můžu sáhnout na to, co vzdělávám. To vidím jako velmi pozitivní a my v tom chceme pokračovat a tu samotnou zpětnou vazbu máme velmi dobrou," doplňuje Petera.

Dotace projektům ještě musí na nejbližší schůzi schválit středočeští zastupitelé. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu