• Načítám...
>

Zoopark Zájezd otevřel pro veřejnost

Zoopark Zájezd stejně jako většina podobných zařízení opět otevřel pro veřejnost. Pro letošní sezónu plánovali v zooparku vybudovat další průchozí voliéru, tentokrát s papoušky. To se bohužel ale nejspíš nepodaří kvůli zmíněným finančním ztrátám.

Reklama

Zoopark Zájezd stejně jako většina podobných zařízení opět otevřel pro veřejnost. Zavřeno tu bylo od 13. března z důvodu vyhlášení nouzového stavu.

"Nouzový stav začal ve chvíli, kdy měla sezona teprve vypuknout. Máme ošetřovatele rozděleny do dvou skupin, aby se nepotkávali. Kdyby došlo k vypuknutí nákazy, aby se mezi sebou nenakazili. Takže jsme museli kvůli ztrátě veškeré projekty odsunout popř. úplně zrušit," říká Daniel Koleška, vedoucí vzdělávání.

To samozřejmě znamená obrovskou finanční ztrátu. Konkrétně v tomto případě se jedná o částku 1 500 000 korun. 

"Na pokladnách nemáme pokladní, takže nemůžeme vybírat vstupné, což je pro nás hlavní zdroj příjmu. Jsme soukromá Zoo. Nemáme za sebou ani stát ani magistrát města, takže si na veškerý provoz musíme vydělat sami. Veškerý příjem, který máme, tak vracíme zpět do provozu tak, abychom se nějakým způsobem rozrůstali a renovovali to, co tady už je vybudované,"  říká Daniel Koleška, vedoucí vzdělávání.

Např. v minulé sezoně se zooparku podařila vybudovat průchozí voliéra s veverkami obecnými. 

"Ta si získala velkou oblibu u návštěvníků.  Pro letošní sezónu jsme plánovali další průchozí voliéru, tentokrát s australskými papoušky,"  říká Daniel Koleška, vedoucí vzdělávání.

To se bohužel ale nejspíš nepodaří kvůli zmíněným finančním ztrátám. Ty se snaží zoopark eliminovat a to díky projektu Kam jste se poděli.

"Je to kampaň pro veřejnost, která nás podporuje a jsme za to moc rádi. Zvedla se vlna solidarity, kdy nám začali lidé posílat sami od sebe dary. Ptali se jestli si mohou zakoupit vstupenky atd., jak nás mohou podpořit. Takže jsme vymysleli toto,"  říká Daniel Koleška, vedoucí vzdělávání.

K projektu se můžete přidat i v těchto dnech. Stejně tak můžete zoopark podpořit svou návštěvou a zaplacením vstupného. Otevřeno tu mají každý den od 9 do 18 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu