• Načítám...
>

Zápisy do škol budou letos bez dětí

Budoucí prvňáci nemají možnost se podívat do prostor škol, do kterých budou v září nastupovat. Kvůli koronavirovým opatřením musí tak letošní zápisy do škol probíhat bez účasti dětí. Ty k zápisy mohou rodiče přihlásit elektronicky.

Reklama

V současné době probíhají zápisy do prvních tříd. Jejich průběh bude letos netradiční. Budoucí prvňáci se při nich totiž do škol nepodívají.

"Zápis je rozdělený na dvě části, formální a motivační. Ta formální část probíhá tak, jako v minulých letech, tzn., že rodiče podají žádost o přijetí dítěte k základnímu vzdělávání nebo žádost o odklad povinné školní docházky," říká Roman Behún, ředitel ZŠ Pod Svatou Horou Příbram.

Druhá část, ta motivační, při které učitelé poznají, zda je dítě způsobilé povinné školní docházce, kvůli vládnímu nařízení, neproběhne. 

"Děti přicházejí o možnost podívat se do školy. My jsme např. nestihli uskutečnit některé promo akce, které se týkají naší školy. Jediné co jsme stihli, byl karneval pro budoucí prvňáčky. Měli jsme připravené další akce, jako např. návštěvy dětí v 1. třídách, kdy si děti sedly přímo do vyučování s našima prvňáčkama. Plánovali jsme také den prvňáčka, což je taková modifikace dne otevřených dveří, kdy nám rodiče na jedno sobotní dopoledne svěří děti. Ty si sednou do tříd a plní různé úkoly. Já se mezitím věnuji zákonným zástupcům," říká Roman Behún, ředitel ZŠ Pod Svatou Horou Příbram.

Kvůli zavedeným opatřením nemohou proběhnout ani zápisy do základních uměleckých škol. Tady je přítomnost dětí nutná z důvodu posouzení jejich talentu.

"My doufáme, že zápisy u nás proběhnou standardním způsobem. Potřebujeme je totiž vidět, slyšet a osobně s nimi probrat danou situaci a připravenost. Věříme, že zápisy budeme tedy jen posouvat, pravděpodobně v původním termínu v polovině května neproběhnou, takže předpokládáme, že by proběhly v červnu, nebo v září, popř. koncem srpna," říká Petra Havlíková, ředitelka ZUŠ Příbram.

Přesný  způsob zápisu bude záviset zejména na vývoji koronavirové pandemie.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu