• Načítám...
>

Krajské dotace podpoří stovky projektů

Dotace ve výši zhruba 350 milionů korun rozdělí Středočeský kraj a podpoří tím stovky projektů. Peníze dostanou například hasiči, ale i projekty na podporu životního prostředí nebo na výstavbu škol a školek.

Reklama

Ač dubnové jednání středočeských zastupitelů bylo kvůli koronaviru velmi krátké na program se dostaly i dotace ve Středočeském kraji.

"Žadatelé o ně žádali už od přelomu roku. Jsou do poměrně důležité výdaje, které podporují ekonomiku a hospodářství ve Středočeském kraji. Konkrétně se například jedná o podpory pro záchranné složky, především pro hasiče. Jedná se o podpory boje proti suchu, to znamená podporu životního prostředí. V neposlední řadě dlouhodobý program na podporu výstavby a obnovy mateřských a základních škol," říká náměstek hejtmanky, Gabriel Kovács.

"Jsme přesvědčeni, že je to důležitá zpráva pro všechny, kteří v regionu chtějí něco dělat. Plánují své další kroky. Tohle pro ně bude jasná a srozumitelná zpráva, včetně finanční pomoci," komentuje zastupitel, Martin Kupka.

"My jsme je schvalovali vždycky v dubnu, tak já jsem rád, že se to opět v dubnu podařilo schválit.  Pro ty žadatele je důležité vědět, jestli mohou realizovat. A řekl bych, že i pro Českou ekonomiku je důležité, aby obce a města zadávali místní zakázky, které mohou té místní ekonomice pomoci," doplňuje Věslav Michalik, zastupitel.

Celkový objem dotací v rámci středočeských fondů se blíží půl miliardě.

"Dneska jsme schvalovali řádově částku ve výši 350 milionů korun. Další 150 milionů korun by mělo být schváleno v prvním pololetí letošního roku,"

Právě těmito dotacemi kraj podpoří stovky nejrůznějších projektů po celých středních Čechách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu