• Načítám...
>

Koronavirus kulturu nešetří

Koronavirus kulturu nešetří. Po březnovém a dubnovém posunu nebo rušení představení přicházejí na řadu také květnová. Opatření se týkají také např. Kulturního domu Svět v Českém Brodě.

Reklama

Kulturní dům Svět v Českém Brodě koronavirus opravdu nešetří.  Po březnovém a dubnovém posunu akcí přicházejí na řadu také ty, které se měly uskutečnit v květnu.

"Vzhledem k situaci jsme museli celkový provoz zavřít. Jak kino, tak divadlo a koncerty.  Udělali jsme celkem bohatý program na první čtvrt rok i na druhý čtvrt rok. Ten teď s velkým úspěchem po jednotlivých měsících přesouváme do druhé polovičky roku a plánovanou druhou polovičku roku přesouváme do roku 2021," říká Petr Steklý, ředitel KD Svět.

Ve hře je ale také možnost, že se některé koncerty nebo divadelní představení budou vysílat prostřednictvím internetu.

"Proběhne tu schůzka s divadelním tělesem a s hudebním tělesem, kteří by měli zájem o streaming. Takže to budeme zkoušet," říká Petr Steklý, ředitel KD Svět.

U akcí, které nelze přesunout a je třeba je zrušit, nabízí vedení českobrodského kulturního domu poukázky v celkové hodnotě vstupného nebo jej vrací v plné výši. Kromě kulturního domu, který nadále zůstává uzavřený vedení města v těchto dnech některá svá kulturní zařízení znovu otevírá.

"Postupně začínáme jednotlivé složky znovu otevírat, takže např. otevíráme městskou knihovnu. Předpokládáme, že někdy od června by mohla být otevřena další zařízení jako je např. kulturní dům," říká Jakub Nekolný, starosta města Český Brod.

Jestli se kulturní dům v červnu skutečně otevře závisí ale na rozhodnutí vlády.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu