• Načítám...
>

Učitelky z Bakova učí online

Turistické informační centrum Zvířetice a základní škola v Bakově nad Jizerou se spojili a vytvořili projekt Bakovské online školy. Ve videích, které můžete vidět na YouTube nebo Facebooku se učitelky věnují češtině, matematice nebo angličtině.

Reklama

Tradiční výuka ve školách neprobíhá už týdny. A tak vedoucího Turistického centra Zvířetice Vojtěcha Dvořáka napadlo, že udělá online školu. Zatím co on stojí za kamerou, před kamerou jsou učitelky z Bakova nad Jizerou.

"My jdeme do toho obvykle, jak říkáme prsama hned. Takže některé paní učitelky napsaly hned: Jdu do toho. Některé se musely poposunout, ale pak jsme nakonec sehnali do každého ročníku jednoho vyučujícího. Dokonce se i střídáme a doplnili jsme o angličtinu a další předměty," říká koordinátorka projektu Helena Kaluhová.

Sledovat vysílání Bakovské online školy můžete hned několika způsoby.

"Jsme na www.bakovskaonlineskola.cz nebo jsme i na Facebooku. Funguje to tak, že je to rozdělené po ročnících. první až pátá třída," popisuje autor projektu, Vojtěch Dvořák.

Kromě už zmíněné angličtiny se děti učí třeba matematiku nebo češtinu.

"Je to daleko těžší, než stát před celou třídou. Protože nevíte, jednak kdo se kouká a také, jestli ty děti u toho opravdu pracují. Takže je hrozně těžký, že nemáme tu odezvu, tu zpětnou vazbu. Proto jsme se rozhodli, že začínáme točit s dětmi a tak je tady jeden vyučující a jedno dítě," komentuje, Helena Kaluhová.

Autoři projektu nepočítali s příliš vysokou sledovaností videí, čísla je ale velmi příjemně překvapila.

"My jsme si ze začátku mysleli, že když ve třídě máme 20 dětí a v tom ročníku jich je tak padesát, šedesát, tak taková bude i sledovanost. Ale například jedna paní učitelka má na YouTube tři a půl tisíce nebo možná už teď čtyři tisíce shlédnutí a další na Facebooku. Nás hrozně překvapilo to množství lidí, co se na to dívají," dodává koordinátorka projektu.

"Už uvažujeme nad tím, že by byla škoda to úplně zahodit. Souvisí to samozřejmě, jak se dohodneme dál s učitelkami. Bylo by hezký, kdyby to úplně neskončilo." uzavírá Vojtěch Dvořák.

A tak by Bakovská online škola mohla nějakým způsobem fungovat dál, i v době kdy se vrátí děti zpátky do lavic.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu