• Načítám...
>

Mladá Boleslav staví útulek

Nedaleko Mladé Boleslavi, v Březně vzniká útulek pro upuštěné psy a kočky. Hotovo by mělo být na podzim a do budoucna se počítá s tím, že by tu mohl vzniknout i psí hotel.

Reklama

Mladá Boleslav bude konečně mít svůj útulek pro opuštěná zvířata. Buduje ho v nedaleké obci Březno, v místní hájence.

"Na konci loňského roku se udělala projektová dokumentace a začalo se s čistícími pracemi. A od letošního roku ta výstavba útulku už jede na plné obrátky. V tuto chvíli se nacházíme v objektu, kde bude karanténa, pro psy a kočky. Kde budou dvě místnosti pro kočky. Bude tady také veterina a zázemí pro zaměstnance nebo dobrovolníky, kteří se budou starat o ten útulek," říká náměstek primátora Daniel Marek.

Další fáze budování odstartuje zhruba za dva měsíce na místní zahradě.

"Vybudováním zatím patnácti kotců pro psy, ten prostor je dostatečně velký, takže bude možné ho dál rozšiřovat v případě potřeby," popisuje náměstek.

Útulek pro popouštěná zvířata by se měl otevřít na podzim letošního roku. Vedení mladoboleslavské radnice, ale má už vize do budoucna.

"Máme představu, že v té další etapě, v další fázi, která bude možná za rok nebo za dva. Až seženeme dostatečné peníze. Tak máme představu a vytipované místo, kde by tu vznikl hotel pro psy," dodává, Daniel Marek.

A právě díky psímu hotelu, by se měl stát útulek finančně samostatný a město by ho nemuselo dotovat. Současná rekonstrukce, včetně vybavení veteriny, kanceláří a zázemí vyjde městskou zhruba na šest a půl milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu