• Načítám...
>

Nymburk získal peníze na stavbu lávky

Nymburská radnice získala peníze na stavbu nové lávky. Získala totiž dotaci od Státního fondu dopravní infrastruktury požadované výši 135,4 milionu korun. Zbývá tak jen vybrat zhotovitele práce mohou konečně začít.

Reklama

Vzhledem k havarijnímu stavu musela být v srpnu 2018 nymburská lávka, která spojuje oba břehy Labe, zbourána.  Od té doby se vedení města snaží sehnat peníze na výstavbu nové mostu, který by mohli místní občané využívat místo současného přívozu. Tato situace se konečně posunula k lepšímu. Státního fond dopravní infrastruktury totiž poskytne městu dotaci výši necelých 136 miliónů korun.   

"Veškeré uznatelné náklady nám proplatí Státní fond dopravní infrastruktury, který nám poskytne dotaci a případné zbývající náklady doplatí město," uvedl místostarosta města Nymburk, Bořek Černý. 

Nic tak nebrání tomu, aby bylo zahájeno výběrové řízení na zhotovitele, který by měl být znám nejpozději do půlky června. 

"V současné době už máme kompletní projektovou dokumentaci. Zahájili jsme výběrové řízení na zhotovitele stavby a od většiny jsme obdrželi nabídky," upřesnil  místostarosta města Nymburk, Bořek Černý. 

Pokud půjde vše podle plánu, s výstavbou by se mělo začít během letošních letních prázdnin. S tím, že práce by měly trvat 12 měsíců. 

"Lávka bude široká 4 metry. To znamená, že bude určena nejen pro chodce a cyklisty, ale v nutných případech i pro členy IZS," doplnil místostarosta města Nymburk, Bořek Černý. 

Ihned jak bude dokončena stavba nové lávky, nymburská radnice plánuje opravu nedalekého kamenného mostu, který je významnou dopravní komunikací nejen pro místní, ale i občany z okolních obcí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu