• Načítám...
>

Kynologové opět cvičí

Psí cvičiště jsou opět v provozu. To dle rozhodnutí vlády otevřelo pro individuální sporty do 10 osob. Zájemci však musí dodržovat hygienické a bezpečnostní opatření.

Reklama

Dle rozhodnutí vlády mohou již fungovat zařízení pro individuální sporty do 10 osob. To se týká i psích cvičišť. Jedno takové mohou využít pejskaři v Městci Králové. 

"Rozhodli jsme se našim členům umožnit zacvičit si. Oni naléhali dříve, ale to byl cvičák zavřený. Od 16. března jsme byli úplně uzavřeni, od 7. dubna jsme otevřeli pro jednotlivce a začali jsme cvičit individuálně. Teď nám povolili i do deseti lidí, takže jsme měli od 24. dubna jsme měli o víkendu první obrany," říká Hana Veselá, výcvikářka.

Kromě zmíněné obrany provádí Kynologický klub i další formy výcviků. A to ať už základní poslušnost, tak např. agility nebo trénink obrany.

"Přijede figurant. Poslušnosti, jak kdy, jak kdo potřebuje individuálně. Učíme tady lidi, aby se připravili na zkoušky,"  říká Hana Veselá, výcvikářka.

Návštěvníci cvičiště musí dodržovat hygienické a bezpečnostní opatření.

"Dáme vědět, že máme nějakou akci, aby se lidi hlásili a nahlásí se do těch deseti lidí. Teď jsme tady měli každou hodinu tři lidi, což se povedlo udělat tak, že přišli a tři odešli a pořád tu bylo do deseti lidí,"  říká Hana Veselá, výcvikářka.

Pejskaři se mohou na tréninky objednávat telefonicky nebo přes sociální sítě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu