• Načítám...
>

Benešov staví parkovací dům

V Benešově postupně roste parkovací dům, který bude mít tři nadzemní podlaží. Vybudování nového parkovacího domu zvýší kapacitu parkování o necelých 200 míst. Stavba by měla být dokončena na konci tohoto roku.

Reklama

Doslova před očima roste Benešovákům nový parkovací dům. Jeho stavba začala na podzim minulého roku a ani současný stav na něm práce nijak nepřerušil.

"Stavba nějakým způsobem ovlivněna je. Jedná se zejména o počty pracovníků u některých subdodavatelských firem nebo u dodávky materiálu, které jsou například ze zahraničí. Vzhledem k tomu, že realizace stavby pokračuje dle harmonogramu, tak se nejedná o žádné velké zdržení," říká Alena Pokorná, vedoucí Odboru investic města Benešov.

Parkovací dům vzniká na strategickém místě v těsné blízkosti autobusového terminálu a vlakového nádraží. 

"Nádražní ulice je místo, kde dochází k největšímu počtu zaparkovaných vozidel. Je to z důvodu velkého odlivu obyvatel, kteří jezdí za prací do Prahy, tzn. že z okolních obcí tu parkuje spousta obyvatel, kteří dál využívají hromadnou dopravu k cestě do Prahy," říká Alena Pokorná, vedoucí Odboru investic města Benešov.

Nový parkovací dům zvýší kapacitu parkovaní ve městě celkem o 181 míst pro auta a o 50 míst pro kola. 

"Vzhledem k tomu, že slouží jako parkovací možnost pro obyvatele okolních obcí, odjíždí následně do Prahy a zanechávají v Benešově svá soukromá vozidla, tak bude sloužit především tomu prstenci měst a obcí kolem Benešova," říká Alena Pokorná, vedoucí Odboru investic města Benešov.

Stavba by měla být dokončena na jaře roku 2021. Vedení města ale předpokládá, že by parkovací dům mohl otevřít ještě před koncem tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu