• Načítám...
>

Louňovice získaly od státu hřiště

Louňovice pod Blaníkem získaly od státu pozemek s hřištěm. Samotný převod dlouho blokovaly církevní restituce. Městys plánuje hřiště z revitalizovat. S pracemi by se mělo začít začátkem příštího roku.

Reklama

Pozemek s výměrou 1600 metrů čtverečních, který je využívaný jako dětské hřiště, získal městys Louňovice pod Blaníkem. Původně byl pozemek majetkem církve.

"Hřiště se podařilo městysi získat od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Původně se tu místo hřiště nacházel rybníček," říká Václav Fejtek, starosta Louňovic pod Blaníkem.  

Pozemek Louňovice užívaly již několik let na základě smlouvy o výpůjčce. Samotný převod dlouho blokovaly církevní restituce.

"Po vypořádání státu s církví jsme jednali s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových. Podařilo se nám po letitých jednáních získat hřiště do vlastnictví městyse. Hřiště chceme opravovat. Chceme zlepšit jeho povrch, dát sem další herní prvky a oplotit ho,"  říká Václav Fejtek, starosta Louňovic pod Blaníkem.

Hřiště nedostane jen nový povrch a oplocení, ale bude se pyšnit také lípou, která byla vysazena ke 100. výročí vzniku Československa. Přibudou i nové houpačky nebo prolézačky z vrbového proutí.

"Provedli jsme tu výsadbu stromů. Prozatím jsme sem dali starší herní prvky a chtěli bychom využít případné dotace od Krajského úřadu nebo od Ministerstva pro místní rozvoj. Dát sem nějaké herní prvky, prolézačky, zázemí po maminky, stoly nebo lavičky,"  říká Václav Fejtek, starosta Louňovic pod Blaníkem.

Vedení městyse plánuje, že hřiště bude také místem konání mnoha akcí. Revitalizace pozemku by měla začít začátkem příštího roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu