• Načítám...
>

GASK prodlužuje výstavy

Galerie Středočeského kraje prodlužuje své výstavy. Ty mohou návštěvníci vidět až do konce srpna. Vedení galerie tímto krokem reaguje na nařízení vlády, kvůli kterému muselo být několik týdnů zavřeno.

Reklama

Galerie Středočeského kraje byla z důvodu vládních opatření několik týdnů uzavřena. Z toho důvodu prodlužuje své výstavy. Jednou z nich je např. výstava s názvem Artikl, 7 let s uměním. Jedná se o ojedinělou multimediální výstavu.

"Multimediální je z toho důvodu, že jsou tu zastoupeni výrazní představitelé české umělecké scény, kteří pracují v různých médiích. Tzn. že tu můžete shlédnou tradiční média, jako je socha, kresba nebo malba. Jsou tu ale zastoupeni také umělci, kteří pracují s novými médii," říká Veronika Marešová, kurátorka GASKu.

Mezi ty patří např. díla vytvořená na míru prostoru nebo světelné objekty. Výstava nepředstavuje jen netradiční díla, ale také oslavuje výročí.

"Nejde jen o tu multimedialitu. My jsme chtěli představit prostřednictvím této výstavy časopis Artikl, se kterým spolupracuje. Časopis letos slaví 7 let od svého založení. Je to měsíčník se věnuje kulturní sféře mimo mainstream, ať už jde o literaturu, divadlo, film nebo výtvarné umění. Proto ta multimedialita,"  říká Veronika Marešová, kurátorka GASKu.

Výstava měla být k vidění do konce května. Její doba trvání se ale nyní posunula o další tři měsíce.

"Návštěvníci mohli výstavu vidět jenom několik dní, tak jsme jednali s umělci a bude prodloužena až do 30. srpna. Takže věřím, že bude tuto výstavu možnost navštívit," říká Veronika Marešová, kurátorka GASKu.

Mezi další prodloužené výstavy patří např. také expozice japonsko-české umělkyně Evy Sakumi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu