• Načítám...
>

Votický biotop je před dokončením

Ve Voticích finišuje stavba biotopového koupaliště. Jeho součástí budou tři nádrže určené jak pro plavce, tak i neplavce. První návštěvníci by sem mohli zavítat již tuto sezónu.

Reklama

Obyvatelé Votic se po letech konečně dočkali biotopového koupaliště. Jeho výstavba je pomalu u konce. Pro návštěvníky tu budou k dispozici tři propojené nádrže.

"Jedno je pro malé děti, to má 40 cm. Pro neplavce a vodní radovánky, to má hloubku 1,2 m. Pro plavce bude tří metrová hloubka a pak jsme připravili dopadovou vodní plochu pro budoucí tobogán. Byli bychom rádi, kdyby si ho veřejnost vybrala," říká Jiří Slavík, starosta Votic.

V současné době začala výsadba rostlin, jejichž úlohou je čištění vody. Zároveň se dokončuje hřiště na beach volejbal a zázemí koupaliště .

"Šatny a toalety. Bufet, kde bude možnost sedět uvnitř nebo na venkovní terase s výhledem do krajiny. Do budoucna plánujeme ještě jeden stánek, kde bude další výčepní místo, aby se zbytečně netvořily fronty,"  říká Jiří Slavík, starosta Votic.

Město plánuje mít koupaliště zatím v samosprávě. Do budoucna se však nebrání spolupráci se soukromími subjekty.

"Chceme si to vyzkoušet, jakým stylem to bude fungovat. Nicméně se nebudeme hrnout do občerstvení, tam jsme vyhlásili výběrové řízení. Rada vybrala zájemce, který s těmito věcmi zkušenosti. On zároveň dostane povinnost uklízet zázemí, budovy, ale také venkovní areál,"  říká Jiří Slavík, starosta Votic.

Pokud to vládní opatření umožní, bude areál na letošní koupací sezonu už otevřený.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu