• Načítám...
>

Příbram pomáhá občanům

Město Příbram se rozhodlo pomoci místním podnikatelům nejen slevou na nájemném, ale i tím, že prodlouží neplacení parkování do 17.května. Zároveň vytvořila účet na který může veřejnost přispívat. Peníze získají ti, kteří je potřebují nejvíce.

Reklama

Přestože většina měst ve Středočeském kraji znovu obnovuje placené parkování, vedení příbramské radnice se rozhodlo jít opačnou cestou a prodloužit tuto možnost až do 17. Května. 

"Chceme tímto vstřícným krokem pomoci jak obyvatelům města tak i podnikatelům. Hlavně obchodníkům, kteří fungují v ulicích, kde je zpoplatněno parkování. Aby si lidé k nim našli cestu a zároveň abychom podpořili podnikatelskou činnost," uvedl starosta města Příbram, Jan Konvalinka. 

Podle starosty Jana Konvalinky, je potřeba k těmto opatřením připočítat i slevu na nájemném živnostníkům provozujícím svou činnost v nebytových prostorách města.

"Je to tříměsíční snížení o 50% včetně záloh. S nájemci samozřejmě jednáme dále. Mají možnost využít individuální nastavení včetně odkladu plateb," prozradil starosta města Příbram, Jan Konvalinka. 

Vedení Příbramské radnice se rozhodlo pomoci i prostřednictvím veřejné sbírky. Zřídila k tomu transparentní účet, na který mohou lidé přispívat finančními dary. Peníze budou následně využity dvojím způsobem. 

"Nakoupíme poukazy do restaurací a ty poukazy dáme lidem, kteří byli v první linii a pomáhali v době nouze. Druhá část poputuje lidem, kteří byli zasaženi koronavirovou pandemií. Ať už jsou to samoživitelé či lidé, kteří se dostali do svízelné životní situace," dodal starosta města Příbram, Jan Konvalinka. 

Číslo transparentního účtu je uvedeno na webových stránkách radnice. S tím, že Lidé v nouzi zde naleznou důležité informace týkající se nároku na příspěvek, který by se měl začít vyplácet od června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu