• Načítám...
>

Nový rybník nabídne mnoho novinek

Oblíbený sportovně relaxační areál Nový rybník v Příbrami se připravuje na sezónu. Návštěvníci se mohou těšit na několik zajímavých novinek, které nabízí poměrně širokou škálu možností aktivního odpočinku jak pro děti tak i pro dospělé.

Reklama

Sportovně relaxační areál Nový rybník v Příbrami je velmi vyhledávaným místem k relaxaci a k aktivnímu odpočinku tisíců návštěvníků, zejména v letních měsících. I letos se mohou lidé těšit na zajímavé vyžití a novinky. Jednou z nich je například litorálního pásmo, které je slouží jako přírodní čistička vody. 

"Je to jakýsi biologický filtr na vodu. Prostřednictvím kamenného podloží a rostlin dochází k filtraci vody. Očekáváme, že kvalita vody by měla být mnohem lepší než v minulých letech," uvedl starosta města Příbrami, Jan Konvalinka. 

Zejména děti ocení takzvané hobití domky a skluzavku. Správce myslel i na vozíčkáře. Ti mohou využít nový bezbarierový přístup do vody.  Zároveň byla rozšířená lávka vedoucí na ostrůvek. Vše bylo hrazeno z rozpočtu příspěvkové organizace města, která je správcem areálu. 

"Ty investice na litorální pásmo se pohybovali kolem 8 miliónů korun. Ty hobitá domky se pohybovali v řádu statisíců. Celkově se snažíme postupně investovat do areálu, aby byl zachován jeho udržitelný rozvoj, ale nejsou to závratné částky," doplnil starosta města Příbrami, Jan Konvalinka. 

Pro návštěvníky bude i letos zachováno vstupné zdarma po celý rok. Zpoplatněná je pouze půjčovna potřeb a minigolf, tak jak tomu bylo v minulých letech. 

"Vstupné do areálu se neplatí. Zpoplatněný vstup je jen na minigolf. Dále se hradí půjčovné náčiní, šlapadel čí koloběžek," dodal starosta města Příbrami, Jan Konvalinka.  

Aktuální otvírací dobu naleznou zájemci na webových stránkách areálu Nový rybník. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu