• Načítám...
>

Mělnický terminál se modernizuje

V dubnu byla zahájena očekávaná modernizace autobusového terminálu. Během oprav musí cestující počítat s drobným omezením. To by jim nijak zásadně nemělo zkomplikovat cestování.

Reklama

Očekávaná modernizace mělnického autobusového terminálu byla zahájena. Hlavním důvodem byl havarijní stav stav budovy.

"Jednak se opravuje celá budova, doplňují se některá zastřešení, protože je některá stání neměla. Bude tam část, která je věnovaná cyklo dopravě, tzn. budou tu kryté cyklo stojany, které budou pod dohledem kamery. Samozřejmě je důležité, aby tam byl důkladný informační systém. Takový, který informuje cestující o zpoždění, jaká je další návaznost spojů apod.," říká Milan Schweigstill, místostarosta Mělníka.

Během oprav musí cestující počítat s drobným omezením. To by jim ale nijak zásadně nemělo zkomplikovat cestování. 

"Řešili jsme společně se zhotovitelem a ČSAD celou úpravu. V době, kdy se budou opravovat stávající nástupiště, kde bude prašná oprava, protože se budou brousit střechy, budou nástupiště přesunuta na jinou část terminálu. Co se týče služeb, jako je prodej jízdenek, tak bude na místě buňka, ve které budou veškeré služby poskytovány i nadále, byť budova bude uzavřena," říká Milan Schweigstill, místostarosta Mělníka.

Rekonstrukci provádí místní firma. Radnice se tímto krokem rozhodla podpořit podnikatele na Mělnicku.

"My chceme takto pokračovat dál. Dalšími akcemi, které by právě pomohly ve spolupráci s městem udržet stávající situaci na trhu práce z hlediska toho, aby ty menší stavební regionální firmy měly zakázky ze strany města Mělníka," říká Ctirad Mikeš, starosta Mělníka.

Odhadované náklady jsou podle hotového projektu 26 milionů korun. Z toho 17 milionů tvoří přislíbená dotace od Ministerstva pro místní rozvoj.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu