• Načítám...
>

Muzea v kraji se otevřela veřejnosti

Většina muzeí ve středočeském kraji se otevřela veřejnosti. Ta si během vynucené dvouměsíční pauzy pro návštěvníky připravila novinky. Jedním z takových je například hornické muzeum v Příbrami.

Reklama

Většina muzeí ve Středočeském kraji se konečně otevřela veřejnosti. Mezi nimi patří například hornické muzeum v Příbrami. To spravuje hned několik objektů, které patří k nejnavštěvovanějším v kraji.

"Návštěvníci mají možnost zavítat ze všech areálu na Březových horách jak od povrchových expozic tak do podzemí. A také na naše pobočky. Tzn. Památník vojna, skanzen ve Vysokém Chlumci, muzeum zlata v Novém Kmíně, muzeum Špíchar v Prostřední Lhotě," vyjmenovává ředitel Hornického muzea Příbram, Josef Velfl. 

Dvouměsíční vynucenou pauzu využilo muzeum k přípravě novinek. Ty jsou k vidění v prostorách Hornického skanzenu v Březových horách.

"Mimo jiné jsme modernizovali expozici v hlavní šachetní budově. Dále jsme udělali zcela nový vstup do budovy Cáchovny, kde je inovovaná expozice historických objektů na starých fotografiích. Je tam reprezentativní recepce, která přibližuje jak vypadal Ševčínský důl v minulosti," uvedl ředitel Hornického muzea Příbram, Josef Velfl. 

Návštěvníci určitě ocení nové expozice, které vznikly i na ostatních pobočkách muzea. Na své si přijdou například milovníci starých usedlostí a tradic.

"Ve skanzenu Vysoký Chlumec je mimořádná lahůdka. Kromě prohlídky jednotlivých objektů, budou mít zde možnost návštěvníci shlédnout jak se "rodí" skanzen. Neboť tam v současné době budujeme dvě historické budovy, které byly přemístěny. Jedná se o obytný dům a hospodářské stavení," uvedl ředitel Hornického muzea Příbram, Josef Velfl.

Provozní doba všech objektů, které spravuje hornické muzeum je stejná, tak jak tomu bylo před uzavřením kvůli koronavirové epidemii. Prohlídky tedy začínají vždy v celou hodinu od 9 do 16 hodiny. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu