• Načítám...
>

Příbramské divadlo prochází rekonstrukcí

Divadlo Antonína Dvořáka v Příbrami prochází rekonstrukcí. Práce začaly o měsíc dříve než bylo v plánu. Podstatné změny se dotknou hlediště a balkónu. Diváci se mohou těšit na větší komfort.

Reklama

Nouzový stav většina institucí využila jako vhodnou dobu pro opravu či nezbytnou údržbu. Podobně se k této situaci postavilo i vedení Příbramského divadla, které zahájilo plánovanou rekonstrukci o měsíc dříve.

"Jak se říká, že všechno špatné je pro něco dobré, tak u našeho divadlo to platí také. Vzhledem k tomu, že kvůli vládním opatřením, nemohla divadla hrát, tak jsme zahájili rekonstrukci o měsíc dříve," starosta města Příbram, Jan Konvalinka.

Podstatné změny se dotknou hlediště a balkónu, kde bude vybudována nová elevace. Zároveň dojde k redukci míst k sezení tak, aby diváci měli více místa na nohy a tudíž i větší komfort. 

"Dole bude místo tří set dvě stě padesát sedadel. Ale přibude nám 10 míst pro vozíčkáře a pro doprovody. Zvětší se nám hlavně mezery mezi sedadly, takže to bude pohodlné. Co se týče balkónu, tak tam byla legendárně problematická první řada, ze které nebylo vůbec vidět. Tam se sice počet zachová, ale vyřeší se elevace tak, aby šlo z ní dobře vidět," uvedl ředitel divadla A. Dvořáka Příbram, Petr Bednář.

Nevyhovující, stará sedadla nahradí nová s tmavě zeleným čalouněním, hnědými područkami a přihrádkou na nápoje. Původní sedadla však nepoputují na skládku. O polovinu z nich projevili zájem soukromí sběratelé. Zbývající část si mohou lidí dokoupit za symbolických 99 korun.  

"I mnozí předplatitelé si sedadlo zakoupili domů. Ale zaznamenali jsme i větší nákupy kolem 40-50 kusů od různých klubů.  Takže v současnosti máme kolem 250 sedaček prodaných," prozradil ředitel divadla A. Dvořáka Příbram, Petr Bednář. 

Cena celkové rekonstrukce by se měla vyšplhat na necelých 9.4 milionů korun s DPH. S tím, že práce by měly skončit do konce srpna. Od 3. Září bude velká scéna k dispozici výhradně hercům a divákům. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu