• Načítám...
>

Bystřičtí strážníci mají nové vozidlo

Městská policie Bystřice obnovila svůj vozový park. Nová Škoda Octavia Sout má za cíl nejen snížit náklady, ale také zvýšit akceschopnost městských strážníků. Vozidlo se tak stalo součástí realizace rozvoje městské policie v Bystřici.

Reklama

Městská policie v Bystřici zmodernizovala svůj vozový park. Nové vozidlo nahradilo svého předchůdce, který po deseti letech odchází do důchodu.

"Jedná se o vozidlo Škoda Octavia v provedení Combi, Scout. Auto má zvýšený podvozek, benzínový motor, který má 140 kW, sedmistupňovou automatickou převodovku a pohon 4x4. My máme poměrně rozsáhlé území. Máme 26 městských částí, takže to vozidlo najezdí spoustu kilometrů. Jak v katastru našeho města, tak zároveň na základě veřejnoprávní smlouvy s městem Neveklov," říká Michal Hodík, starosta Bystřice.

Předchozí auto najelo za svou službu až 180 000 km. To nové je díky svým parametrům a vybavení pro strážníky městské policie velkým pomocníkem.

"Vozidlo je vybaveno mimo jiné kamerovým systémem, který má přední a zadní kameru. Ten zaznamenává veškerý pohyb kolem vozidla na harddisk, který je umístěný uvnitř. Tudíž jakékoli případné dohady o tom, jestli naši strážníci postupovali protizákonně nebo ne, tak se vše zaznamená na vnitřní kamerový systém. Ve výbavě jsou další prvky jako výstražné zařízení a jiné," říká Michal Hodík, starosta Bystřice.

"Vozidlo budeme používat na převoz psů do útulku a jejich odchyt. Také samozřejmě na hlídkovou činnost, což je naše základní práce, ale i pro kontakt přes dispečink 158 a 156 v Benešově," říká Vít Vrtiška, strážník MP Bystřice.

Nákup vozidla byl hrazen z městského rozpočtu. Společně s novými uniformami a zbraněmi se tak stalo součástí rozvoje městské policie v Bystřici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu