• Načítám...
>

Doprava v kraji se vrací do běžného režimu

Doprava ve středočeském kraji a v Praze se postupně vrací zpět do běžného režimu. Během tohoto týdne bude zavedeny spoje, které využívají hlavně školáci. Od 18. května bude obnovena veřejná hromadná doprava v plném rozsahu.

Reklama

Příměstská doprava mezi Středočeským krajem a Prahou se vrátí do běžného režimu. V současné době už došlo k obnovení některých školních spojů.  Další linky budou zprovozněny od 18. května. 

"Tak aktuálně jsou už obnoveny některé školní spoje na příměstských autobusových linkách. Tedy tam kde byly požadavky jednotlivých škol na co nejrychlejší obnovení provozu. Další vlna obnovování bude od 18. května. Posílí se jednak vlakové spoje ve Středočeském kraji i v Praze. A zároveň se posílí zbytek příměstských autobusových linek, kde ještě byly zrušené, některé školní spoje," tiskový mluvčí ROPID, Filip Drápal. 

Přestože se počet cestujících v autobusech zvyšuje, současné kapacity jsou dostačující. Kdy přesně budou obnoveny všechny autobusové spoje chce kraj projednat jednat s dopravci na konci příštího týdne.  

"Od dopravců mám dlouhodobější zprávy, že se pomalu začínají autobusy plnit. Ovšem není to z daleka tak jak tomu bylo před koronavirovou krizí. Ale uvidíme ten příští týden. To bude rozhodující milník," prozradil radní Středočeského kraje, František Petrtýl.

U vlakových spojů dojde k obnovení 15 minutových intervalů zejména na páteřních trasách. Železniční dopravci se taktéž vrátí k původní kapacitě vagónů. 

"To se bude týkat například spojů z Prahy do Řevnic, do Lysé nad Labem, Říčan a také ve směru na Český brod. Tím pádem bude obnovena linka S7 v celé trase od Berouna, Řevnic přes Prahu až na Český brod. Zároveň bude obnoven provoz linky S49 z Roztok u Prahy do Hostivaře," uvedl tiskový mluvčí ROPID, Filip Drápal. 

Od 23. května budou moci cestující využívat sezónní a víkendové spoje z Prahy do Středočeského kraje. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu