• Načítám...
>

Kraj pomáhá podnikatelům

Středočeští podnikatelé z celého území kraje mohou žádat o bezúročnou návratnou půjčku, která jim pomůže řešit současnou krizovou situaci. Abychom pro vás získali co nejpřesnější informace o tom, kdo a za jakých podmínek může o tuto pomoc žádat, obrátili jsme se telefonicky přímo na hejtmanku Středočeského kraje Jaroslavu Pokornou Jermanovou.

Reklama

Středočeští podnikatelé mohou v těchto dnech žádat o bezúročnou půjčku. Tou chce vedení kraje živnostníkům pomoci řešit současnou krizovou situaci. Jaké jsou podmínky pro získání těchto prostředků říká v telefonátu hejtmanka středočeského kraje.

"Ve Středních Čechách je podle oficiálních zdrojů více než 270 tisíc drobných podnikatelů a živnostníků. Na ty může být dopad koronaviru doslova fatální. My jsme se proto rozhodli, že jim chceme pomoci a proto jim bezúročně půjčíme až do výše 50 tisíc korun s tím, že první rok nesplácejí nic a následně si splácení mohou rozložit do dalších 3 let. Je to vlastně bezúročný úvěr na 4 roky," říká Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Půjčku může získat každý živnostník podnikatel ze středočeského kraje. Nesmí ale např. mít trvalé bydliště evidované na městském úřadě.

"Nesmí být v konkurzu a insolvenčním rejstříku. To jsou věci, které my můžeme ověřit a dohledat. Zájemci mohou žádat až do 30. června," říká Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

K získání půjčky stačí vyplnit jednoduchou žádost na internetových stránkách středočeského kraje.

"My ji vyhodnotíme, následně žadatel zašle 1 Kč, což je v podstatě ověření, že mají aktivní účet a my jim následně po schválení pošleme těch 50 tisíc korun, za podmínek, které jsem zmiňovala. Na žadatelích pak je, zda chtějí půjčku splácet další 3 roky nebo to vše chtějí za rok splatit," říká Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Půjčka je bezúročná a je určena pro drobné živnostníky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu