• Načítám...
>

Kraj je zásobený ochrannými prostředky

Během nouzové stavu distribuoval Středočeský kraj téměř 12 milionů roušek. Ty byly určené jak pro lékaře, tak i zaměstnance nejrůznější organizací či do malých obcí. Mezi města a obce bylo rozdáno 80 tisíc litrů dezinfekce. Na případné další podobné situace je kraj připravený s více než 4,5 miliony ochranných pomůcek, které má ve svém centrálním skladu.

Reklama

Středočeská hejtmanka bilancovala práci kraje v době nouzového režimu. Během něj prošlo distribučními místy téměř 12 milionů kusů ochranných pomůcek. Ty byly určené primárně pro více než 50 tisíc zaměstnanců různých organizací.

"Týkalo se to jak lékařů, tak i fyzioterapeutů, veterinářů a lidí zaměstnaných v kritické infrastruktuře obcí a měst, tzn. vodovody, kanalizace, čističky odpadních vod. Ochrannými pomůckami a dezinfekcí jsme zásobovali také řidiče veřejné hromadné dopravy," říká Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Celkem 80 tisíc litrů putovalo do středočeských měst a obcí. Ty kraj zásoboval také potřebnými rouškami.

"Poskytli jsme zhruba 700 tisíc roušek do malých obcí, které byly nejvíce zasažené koronavirem. Další náklady jsme vynaložili na pronájem kontejnerů u odběrových míst atd.," říká Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Náklady, které kraj vynaložil v souvislosti se vyšplhali ke 300 milionů korun. Tato částka zahrnuje také ochranné pomůcky, které má kraj připravený pro případ výskytu druhé vlny pandemie.

"V tuto chvíli máme v centrálním skladu více než 4,6 milionů kusů ochranných pomůcek různých druhů. Dále budou ředitelé nemocnic a sociálních zařízení nakupovat ochranné pomůcky na své sklady a to prostřednictvím centrálních nákupů, abychom co nejnižší cenu," říká Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Středočeský kraj také plánuje připravit podrobný plán opatření, který bude k dispozici pro případ, že by se v budoucnu opakovala podobná situace jako v předchozích týdnech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu