• Načítám...
>

Brandýští hasiči mají nové garáže

Dobrovolní hasiči v Brandýse nad Labem mají novou budovu. Ta rozšířila stávající areál a místo v ní najde 5 vozidel. Stavba těchto garáží vyšla na necelých 6 milionů korun.

Reklama

Areál dobrovolných hasičů v Brandýse nad Labem se rozrostl o novou budovu. Tou jsou garáže, které budou sloužit k parkování hasičských vozů a další techniky.

"K vybudování nových garáží nás vedlo především to, že se neustále rozšiřujeme a tak se stávalo to, že veškerá technika začala stát mezi zásahovými vozidly. Tím vlastně docházelo k tomu, že pokud jsme potřebovali auto, které stálo za některým z aut, tak muselo to před ním ven, tím druhým teprve vyjet a zase zpátky zaparkovat. To nás de facto zdržovalo a prodlužovalo nám to dobu výjezdu," říká Jaroslav Dušek, velitel jednotky.

Na podobě garáží se podíleli sami dobrovolní hasiči. Ti si novou budovu navrhli přesně podle svých představ.

"V podstatě jsme ten projekt vymysleli, to jak by to mělo vypadat. Teprve následně jsme to upravili podle požárních předpisů, které jsou striktně dané. Tzn., že to muselo mít rozlohu 10 metrů délky a 20 metrů šířky. Sama stavba budovy netrvala dlouho. Začala 1. července 2019 a skončila 15. března 2020," říká Jaroslav Dušek, velitel jednotky.

Výstavba garáží vyšla na necelých 6 milionů korun. Náklady byly hrazeny nejen z dotačního programu IROP, ale i z rozpočtu města. To dobrovolné hasiče pravidelně podporuje.

"My jsme strašně rádi, že tady máme tuto jednotku SDH. Tato jednotka je na stupni č. 2, tzn., že je hned po profesionálních hasičích a je i tak nasazována," říká Vlastimil Picek, starosta Brandýsa nad Labem.

Vedení města do budoucna plánuje zrekonstruovat také druhou stanici dobrovolných hasičů. Ta se nachází ve Staré Boleslavi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu