• Načítám...
>

V Kralupech platí zákaz pití alkoholu

Na dalších místech města Kralupy nad Vltavou je zakázáno holdovat alkoholu a zabývat se žebrotou. Za porušení vyhlášky města mohou strážníci MP udělit pokutu příkazem na místě do 10 000 korun. Vyhláška o zákazu alkoholu na veřejných místech se rozšířila celkem o sedm míst.

Reklama

Na dalších místech města Kralupy nad Vltavou je zakázáno žebrat a holdovat alkoholu. Týká se to například sportovišť a míst, kde se mohou častěji vyskytovat děti.

"Jedná se o vyhlášku o zákazu konzumace alkoholu na veřejném prostranství. Není to nic dramatického, ale jedná se zejména o nová prostranství, která vznikla v nejbližší minulosti," říká Vojtěch Pohl, místostarosta Kralup nad Vltavou.

"Samozřejmě tím, jak se město rozvíjí a vznikají nové prvky pro občany, tak to přináší změnu vyhlášek. Ti, kteří pijí alkohol na veřejnosti, tak se scházejí tam, kde je jim hezky a kde mohou posedět. Nedělá to dobrý obraz pro ostatní obyvatele. Přináší to sebou rušení veřejného pořádku, znečišťování města a má to nevýchovný vliv na děti, které chodí kolem," říká Libor Lesák, místostarosta Kralup nad Vltavou. 

MP provádí kontroly třemi způsoby a to pěší obchůzkou, ve výjezdním vozidle nebo přes kamerový dohlížecí systém.

"V Kralupech nad Vltavou máme umístěno celkem 20 kamerových bodů. Ty jsou umístěny tak, aby monitorovaly parky, náměstí, okolí nádražní haly, okolí školských zařízení a další exponované lokality," říká Ladislav Voves, ředitel MP Kralupy nad Vltavou.

Jednou takovou problémovou lokalitou bylo okolí KD Vltava.

"Jedná se o další místo, na kterém byl rozšířen zákaz o popíjení alkoholu na veřejném prostranství. Odůvodnění bylo takové, že před kulturním zařízením se shromažďovaly hloučky osob, které zde popíjeli alkohol a rušily noční klid,"  říká Ladislav Voves, ředitel MP Kralupy nad Vltavou.

Za porušení vyhlášky města mohou strážníci MP udělit pokutu příkazem na místě do 10 000 korun.

"Ve správním řízení může správní orgán udělit pokutu do výše 100 000 korun. Ten může za porušení vyhlášky navíc udělit i omezující opatření. To může znamenat zákaz navštěvovat veřejně určená místa a porušení tohoto omezujícího opatření a může být potom kvalifikována jako trestní čin a maření výkonu úředního rozhodnutí,"  říká Ladislav Voves, ředitel MP Kralupy nad Vltavou.

Vyhláška o zákazu alkoholu na veřejných místech se rozšířila celkem o sedm míst.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu