• Načítám...
>

Kraj nabízí zajímavé turistické trasy

Středočeský kraj nabízí mnoho atraktivit a zajímavých stezek, které poskytují zajímavý a netradiční zážitek. Jedna z takových vede z Pikovic až do Komořan, kde se napojuje na zcela novu naučnou stezku, která se věnuje období druhé světové války.

Reklama

Středočeský kraj se může pochlubit nejen velkým počtem hradů, zámků, rozhleden, ale i velkým množstvím naučných stezek. Jednou z takových je například trasa vedoucí z Pikovic, proti proudu Vltavy směrem do Prahy. Trasa prochází místy, které ve 4. a 5. století osídlili Keltové.

"Na Zbraslavi u nádraží lze odbočit kolem zoo koutku a Hálkova pomníku na keltské oppidum.Můžeme dojít až do Dolních Břežan, kde je info   centrum s desetiminutovou projekcí o historii osidlování Kelty," uvedl předseda krajské komise značení KČT, Jan Linhart.

Pokud by jste si rádi tuto trasu prodloužili cesta vás dovede až do Komořan k Letišti Točná, kde se nachází historická letadla. Nechybí zde ani hřiště pro děti. Zde se také napojuje zcela nová naučná stezka Svobody 1938 - 1945. Ta vznikla díky spolupráce místních spolků. 

"My jsme se snažili tuto stezku koncipovat nejenom tak, aby procházela těmi místy, které se váží k událostem 2. světové války, ale zároveň, aby šla co nejvíce kolem přírodních památek. Míjíte tak několik památných stromů, velká část trasy prochází přírodní rezervací Šance a určitě stojí za vidění vyhlídka na soutoku Vltavy a Berounky, kde je krásný výhled například na Zbraslavský zámek," uvedl předseda klubu vojenské historie Deutschmeister Infanterie, Zdeněk Munzar.

Na trase jsou umístěny informační tabule, které přibližují důležité události i představuje neznámé hrdiny, kteří padli během druhé světové války v boji proti nacistům. Naučná stezka je označena červeným psaníčkem a měří 10,5 kilometru. 

"Pro rodiny s dětmi, které jsou alespoň trochu turisticky zdatné je tato trasa ideální, i když převýšení je kolem 200 m. n. m," doplnil předseda krajské komise značení KČT, Jan Linhart.

Podrobnější informace týkající se naučné stezky získají zájemci prostřednictvím QR kódů. Ty jsou umístěné na informačních tabulích. 



Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu