• Načítám...
>

Kralupy plánují rekonstrukci pivovaru

Udělat z budovy bývalého pivovaru multifunkční objekt. To je nápad, který se zrodil v Kralupech nad Vltavou. V objektu by měla být umístěna restaurace nebo ZUŠ.

Reklama

Udělat z budovy bývalého pivovaru multifunkční objekt. To je nápad, který se zrodil před patnácti lety na městském úřadě v Kralupech nad Vltavou.

"Kdysi jsme si nechali zpracovat studie, co s centrem města. Byly tu dva závody: mlýny a pivovary. Postupně se nám podařilo závody koupit, tak jsme přemýšleli, co s tím. Měli jsme několik studií. Ty nám říkali, které budovy jsou hodnotné, které tam mohou zůstat, a kterých se musíme zbavit a zbourat je," říká Marek Czechmann, starosta Kralup nad Vltavou.

Právě pivovarská budova byla v nejlepším stavu, a to jak funkčně, tak vzhledově.

"Počítali jsme s tím, že sem chceme umístit knihovnu, protože bychom potřebovali uvolnit vedlejší objekt a rozšířit speciální školu. Také hudební školu, protože má nedostatečné prostory, i když jsme ji před pár lety rozšiřovali, tak jsou prostory stále nedostatečné,"  říká Marek Czechmann, starosta Kralup nad Vltavou.

V původním plánu bylo do prostor areálu umístit také muzeum. Od toho vedení města ale upustilo a rozhodlo se sem přestěhovat DDM.

"Když se podíváte jakou má obsazenost, tak je to přes 1000 dětí. Vytvořili jsme koncepci na tyto tři složky a v přízemí a v suterénu vznikl prostor, které bychom chtěli využít komerčně. Třeba nějakou hezkou restauraci, a protože se jedná o bývalý pivovar, tak bychom rádi, kdyby zde vznikl i minipivovar,"  říká Marek Czechmann, starosta Kralup nad Vltavou.

Budova bude mít celkem sedm pater. Její konkrétní podoba by měla být známa během několika měsíců. V současné době probíhají jednání vedení města s projektantem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu