• Načítám...
>

Králův Dvůr otevře první část obchvatu

V Králově dvoře se brzy otevře první část obchvatu, který by měl následně vést až do Berouna. Cílem je vytlačit nákladní vozy mířící do průmyslových zón mimo centra města. Práce vyšli na 50 miliónů korun. Z velké části se na této investici podílel Středočeský kraj.

Reklama

Velká hustota nákladních vozidel jedoucí po Plzeňské komunikaci do průmyslových zón Kralova Dvora a Berouna, trápí místní obyvatele už několik let. Středočeský kraj proto podpořil výstavbu obchvatu, který má za cíl vytlačit zejména nákladní dopravu mimo tyto města.

"Když v někdo v současné době jede do průmyslových zón, tak musí projet centrem Berouna či Králova Dvora," uvedl radní Středočeského kraje, František Petrtýl.

Celá stavba obchvatu je rozdělena do několika etap. Ta první, která zahrnuje úsek mezi novým mostem přes řeku Litavku až po vlakové nádraží v Kralově Dvoře, je dokončena. A to včetně odvodnění, osvětlení a opěrných zdí. V tuto chvíli se čeká jen na povolení stavebního úřadu. Pokud bude vše v pořádku do měsíce mohou řidiči komunikaci využívat . 

"Už tato první etapa znamená významnou pomoc těmto lokalitám. Už tento úsek pomůže odklonit kamionovou dopravu do průmyslových zón. Takže se vyhnou těm nejvíce zalidněným lokalitám," doplnil radní Středočeského kraje, František Petrtýl.

Výstavba druhé etapy by měla být začít nejpozději na začátku příštího roku. Zbylé úseky nejpozději do tří let. 

"Na etapu a tři se teprve zahajují projekční a inženýrské práce. S tím, že druhá etapa by měla být zprovozněna do konce příštího roku ," uvedl radní Středočeského kraje, František Petrtýl.

Investice 1. etapy vyšla na 50 miliónů korun. S tím, že se na financování spolu se Středočeským krajem podílelo i město Králův Dvůr. To zaplatilo výstavbu chodníků a část dešťové kanalizace v hodnotě 10 miliónů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu