• Načítám...
>

Kralupský skatepark byl zkolaudován

Kralupský skatepark byl v polovině května řádně zkolaudován. Zastupitelé města rozhodli podpořit tento projekt z uspořených financí. V Kralupech tak vzniklo další moderní sportoviště, které město přišlo zhruba na tři a půl milionu korun.

Reklama

Kralupský skatepark byl v polovině května řádně zkolaudován. Stará podoba a funkce parku již delší dobu podléhala svému věku.

"Skatepark byl v Kralupech postaven před deseti lety a možná i déle. Byl poplatný té době. Předloni na nás přišli provozovatelé parku, jestli bychom ho nechtěli zmodernizovat. Nechali jsme si udělat projekt a loni jsme to měli pod čarou v rozpisu investic, protože jsme už neměli na to peníze. Skejťáci ale přišli s peticí, kde měli 200 nebo přes 300 podpisů, jestli bychom park nezařadili do plánu," říká Marek Czechmann, starosta Kralup nad Vltavou.

Zastupitelé města rozhodli podpořit tento projekt z uspořených financí. Na vzhledu parku se podíleli také místní skateboardoví nadšenci. Původní park v tomto ohledu citelně zaostával.

"Starý skatepark prošel kompletní obměnou atrakcí. Původně to byly železné konstrukce, které byly umístěny na betonovém místě. Momentálně došlo k modulaci terénu, aby skatepark byl co nejvíce atraktivní a moderní. Na místě zůstali také dvě U-rampy, které byly původní a prošli renovací," říká Vojtěch Pohl, místostarosta Kralup nad Vltavou.

 V Kralupech tak vzniklo další moderní sportoviště, které město přišlo zhruba na tři a půl milionu korun. Skatepark ale čeká ještě pár drobných úprav.

"Bavíme se o doplnění odpadkových košů, protože je skatepark momentálně hodně vytížen. Hromadí se spousta odpadků, tak přemýšlíme o mobiliáři, který bychom mohli doplnit,"  říká Vojtěch Pohl, místostarosta Kralup nad Vltavou.

V prostorách skateparku nově platí vyhláška města o zákazu konzumace alkoholu na veřejných místech pod pokutou 10 000 korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu