• Načítám...
>

Kladno má další komunitní zahradu

Na Kladně se otevřela další komunitní zahrada. Celý prostor zahrady je komunitě k dispozici zcela zdarma. Ta je vybavena veřejným kompostérem, prostorem na grilování, hmyzími hotely a mnoho dalším.

Reklama

Na Kladně vznikla další komunitní zahrada. Ta je situována za obchodním domem na Václavském náměstí v Kročehlavech. 

"Uvítali jsme to, protože si myslíme, že park v části zůstal zachovaný tak, aby se zde lidé mohli dál procházet apod. Přišlo nám jako dobrý nápad umožnit lidem na největším sídlišti ve Středních Čechách, které má téměř tolik obyvatel jako Kolín, aby tu vzniklo pro lidi něco zajímavého. Ti zde mohou trávit svůj volný čas jinak, než jen procházkou. Budou si tu moci něco vypěstovat a o něco se zajímat," říká Dan Jiránek, primátor Kladna.

Záhony budou postupně získávat své majitele z řad rodin s dětmi nebo seniorů, kteří je využijí pro vlastní potřebu. Celý prostor zahrady je komunitě k dispozici zcela zdarma. 

"Naším cílem je prezentovat se nejen prodejnou a sortimentem, ale chceme působit také jako dobrý soused. Jednou z iniciativ je budování komunitních zahrad, kterou vybudujeme ve spolupráci s Kokozou. Nabídneme lidem krásný prostor, kde mohou pěstovat bylinky, ovoce a zeleninu, trávit zde čas s dětmi. Dává nám to obrovský smysl a určitě v tom chceme pokračovat," říká Peter Chalupianský, CSR manažer obchodního domu.

"V podstatě to není jen o pěstování, ale také o ekologické výchově. Děti tu zjistí, že rajče mohou utrhnout z keříku přes léto a v zimě ne. Naučí se také přirozený cyklus jídla. Utrhnout rajče, stopku hodit do kompostu a kompost využít při samostatném pěstování. Edukace je důležitou součástí," říká Radka Pokorná, ředitelka spolku Kokoza.

Zahrada je vybavena veřejným kompostérem, prostorem na grilování, hmyzími hotely, ptačími budkami a krmítky a především sedmadvaceti vyvýšenými záhony. Dominantou zahrady je paprikový a rajčatový háj.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu