• Načítám...
>

Buštěhrad vzkřísí SDH

V Buštěhradu zakládají místní nadšenci spolek dobrovolných hasičů. Ti plánují vzkříšení buštěhradského sboru již několik let. Hasiči by tu tak mohli plnohodnotně fungovat od příštího roku.

Reklama

V Buštěhradu zakládají místní nadšenci spolek dobrovolných hasičů. Přestože se město se třemi a půl tisíci obyvateli stále rozrůstá, vlastní hasičský sbor dosud nemá.

"V Bustěhradě fungoval SDH od roku 1887, ale zanikl po revoluci. Nevíme proč, nejspíš nebyl nikdo, kdo by pokračoval. Proto Buštěhrad nemá vlastní hasiče a platí město Hřebeč. Rozhodli jsme se to letos změnit, protože tu máme místní nadšence," říká Daniela Javorčeková, starostka města Buštěhrad.

Buštěhradští nadšenci jsou zároveň členy hřebečské jednotky. Znovuzrození buštěhradského sboru plánují již několik let.

"Myslím, že ten nápad jsme v hlavě měli stále. Sbor tu byl 130 let, takže sem patří a má tu své místo. Teď jsme vycítili šanci, protože si lidé uvědomili, že během probíhající koronavirové krize není od věci mít vlastní jednotku, která je schopna pomáhat," říká Tomáš Cáp, zakládající člen SDH Buštěhrad.

Na jednom z posledních zasedání města bylo vzkříšení SHD schváleno.

"Na červnovém zastupitelstvu schválíme založení. V závislosti na tom, jak je jednotka bude vybavovat, tak myslím, že by příští rok mohla plnohodnotně fungovat," říká Daniela Javorčeková, starostka města Buštěhrad.

Budoucí základna SDH bude stát v místě bývalého zámeckého nádvoří. To je v centru města s dobrým dojezdem do všech koutů Buštěhradu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu