• Načítám...
>

Kraj podpoří vodní dopravu

​Středočeský kraj dále pokračuje v podpoře provozu lodní dopravy. ​V letošním roce je schválená částka na podporu zhruba 3,5 milionu korun. Největší podpora bude v Nymburku, kde přívoz nahradil zbouranou lávku.

Reklama

Středočeský kraj dále pokračuje v podpoře provozu lodní dopravy. Ta má v kraji obrovský potenciál, protože je zde zhruba 250 km vodních cest.

"V poslední době se stává lodní turistika stále oblíbenějším trávením volného času. Současný trend, kdy se tolik nejezdí do zahraničí, by to mohl ještě více akcelerovat. Soudí se podle toho, že je stále více majitelů plavidel, vlastníků licencí atd.," říká František Petrtýl, radní STČ.

Středočeský kraj chce s Ředitelstvím vodních cest realizovat některá přístaviště. Mezi ty patří např. Mělník nebo Nymburk, kde jsou přívozy nejčastěji využívané.

"Přívoz funguje na základě smlouvy s městem. V provozu jsme každý den. Ve všední dny je provoz dvanáctihodinový, od 7:00 do 19:00. O víkendu je zkrácený. V sobotu o hodinu a v neděli se pluje necelých 9 hodin. Loď má kapacitu 50 cestujících plus 2 členové posádky. Provoz je využíván tak, že se za den sveze 500 až 600 lidí," říká Petr Bárta, provozní lodě Blanice.

V letošním roce je schválená částka na podporu zhruba 3,5 milionu korun. Největší podpora bude v Nymburku, kde přívoz nahradil zbouranou lávku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu