• Načítám...
>

Svatý Jan pod Skalou hostil hudební festival

Malebná obec ve Středočeském kraji Svatý Jan pod Skalou přivítala tradiční Svatojánskou pouť. Návštěvníkům nabídla víkend plný hudby, dobrého jídla a pití a bohatého doprovodného programu. K vidění byla například výstava karikatur akademického malíře Jiřího Blažka, prohlédnout jste si mohli i místní kostel a zajímavým zpestřením bylo i vystoupení sokolníka se svými dravci. Více už v naší reportáži.

Reklama

Za podmračeného počasí můžete buď zůstat doma anebo se vypravit například na berounsko do Svatého Jana pod Skalou, kde se o víkendu konala Svatojánská pouť. 

„Je to skoro už tradice. Většinou tady máme strašně moc lidí, ale letos nás trošku zaskočilo počasí. Máme tady ale spoustu kapel a pro děti jsme zorganizovali sokolníka,“ představuje akci místostarostka obce Jindra Štefanová (bez PP).

A ten představil několik dravců mezi kterými byla například poštolka obecná nebo největší sova na světě výr velký. A pro ty, kteří spíš holdují kultuře, byla připravena výstava karikatur akademického malíře Jiřího Blažka, který zachytil známé osobnosti od politiků až po umělce. 

„Moje nejlepší karikatura byl asi filmový režisér František Vláčil, kterého jsem dělal těsně po tom, co natočil Markétu Lazarovou. Byl jsem u něj v bytě a krásně jsme si tehdy popovídali,“ vzpomíná malíř Jiří Blažek, který za svůj život vytvořil zhruba šest set podobných karikatur. 

Na první pohled nenápadná obec Svatý Jan pod Skalou kulturním životem doslova žije a to po celý rok. Z toho důvodu je také velmi navštěvovaná turisty. Bez finanční podpory Středočeského kraje by to ale určitě nešlo. 

„Co se týká konkrétně Svatého Jana pod Skalou, tak Středočeský kraj přispěl letos souhrnnou částkou sto tisíc korun na pořádání této akce a dalších podobných akcí kulturního typu,“ říká radní Středočeského kraje Martin Herman (ANO).

Tradiční Svatojánská pouť probíhala v obci celý víkend a i když bylo poněkud pošmourno, organizátoři si s počasím  dobře poradili a návštěvníci byli jako každý rok spokojení. Ondřej Švec, televize Praha. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu