• Načítám...
>

Mšeno se rozrostlo o nová parkoviště

Středočeské Mšeno stále více trápí turisté, kteří míří především na výlety do přírody na Kokořínsku. Jejich auta totiž často doslova ucpávají město. Místní radnice se proto rozhodla vybudovat nová parkovací místa.

Reklama

Mšeno na Mělnicku během turistické sezony bojuje s přeplněným městem každý víkend. Auta tu nechávají turisté, kteří míří především na výlety do přírody na Kokořínsku.

"Zejména u koupaliště. Tam jsme před lety vyjednali louku, aby návštěvníci parkoviště měli kde parkovat. Koronavirová krize způsobila to, že o víkend návštěvníci z větších měst přijížděli ve velkém počtu a město bylo ucpané. Museli jsme to začít řešit," říká Martin Mach, starosta Mšena.

Podobnou situaci řešilo město také v okolí kempu. I tady vzniklo provizorní parkoviště na jedné z luk. Radnice chce tímto zamezit velkým dopravním přestupkům a ucpaným ulicím. Další rozšíření parkovacích míst se ale už neplánuje.

"Kritická situace je v našich částech města, zejména v Kokořínském údolí, v přírodní rezervaci. Tady se plochy hledají těžko. Budeme se snažit v rámci aktualizace územního plánu další plochy zahrnout," řekl Martin Mach, starosta Mšena.

To ale může být i záležitost několika let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu