• Načítám...
>

První etapa obchvatu v Jesenici vrcholí

První část obchvatu, který má odvést dopravu z centra Jesenice u Prahy, vrcholí. Do stavebních prací sice zasáhla koronavirová pandemie, úsek však bude otevřen ve stanoveném termínu.

Reklama

Obyvatele Jesenice u Prahy dlouhodobě trápí hustá doprava a hluk v obci. Středočeský kraj proto zahájil stavbu komunikace, která bude napojena na plánovaný obchvat. Po dokončení se ulehčí nejen místním, ale i projíždějícím řidičům směrem na Prahu či Benešov. 

"V současné době veškerá doprava směrem na Benešov jde v tuhle chvíli přes Jesenice a ta je kvůli tomu rozdělena na dvě půlky a ten komfort bydlení dostává poměrně na frak. My jsme rádi, že nám stát poskytl částku na výstavbu obchvatu Jesenice, která by měla být důležitou propojkou mezi D1 a D4 a samozřejmě by měla pomoci i dopravě v tomto regionu," uvedla hejtmanka Středočeského kraje, Jaroslava Jermanová Pokorná. 

"V rámci této stavby se buduje po celé její délce hluková stěna s pohlcujícími panely, které zabraňují přenášení hluku na přiléhající zástavbu a současně s ní byl navržen nízko hlučný asfalt, který snižuje hlukovou zátěž," doplnil hlavní stavbyvedoucí společnosti Eurovia, Miroslav Tožička. 

Přestože kvůli koronavirové pandemii se stavební práce částečně zastavily, dostavba komunikace se oproti původnímu plánu nijak neprotáhne.

"Firma Eurovia měla 14 dní odstávku. Práce zahájila ihned poté. A řekl bych, že to probíhá velmi dobře s tím, že uzavírka by měla být do 20. září. Myslím si však, že otevřeme o dva či tři dny dříve," prozradil ředitel Krajské správy údržby silnic, Zdeněk Dvořák. 

Středočeský kraj od loňského roku připravuje také i druhou, východní etapu obchvatu Jesenice, která bude zahájena ihned po dokončení první etapy, na kterou naváže od kruhové křižovatky ke Kocandě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu