• Načítám...
>

Kraj opraví úsek silnice Davle - Měchenice

Řidiči využívající frekventovanou silnici druhé třídy mezi Prahou a Štěchovicemi se musejí znovu připravit na období dopravních omezení. Po loňské první etapě oprav, která se týkala úseku Praha – Měchenice, přistoupí Středočeský kraj v rámci druhé etapy k opravě navazujícího úseku Davle – Měchenice.

Reklama

Frekventovaná silnice druhé třídy číslo 102 mezi Prahou a Štěchovicemi je dlouhodobě ve špatném stavu. Středočeský kraj proto zahájil opravu této klíčové komunikace. Vzhledem ke své délce a náročnosti terénu je rekonstrukce rozdělena do několika etap s tím, že ta první je u konce.  

"Ta první etapa stála více než 600 miliónů korun, protože se zpevňovala skála a dělaly se mikropiloty atd. Ta druhá etapa bude kolem 300 miliónů korun. Ty peníze jsme načerpali z IROPu, kde jsme úspěšně žádali. A díky tomu i tato část obyvatel získá do roku 2023 silnici, která patří do 21. století," uvedla hejtmanka Středočeského kraje, Jaroslava Jermanová Pokorná.

Konkrétně se jedná 5,5 kilometrový úsek z Davle do Měchenic včetně průjezdu Štěchovic. Vedle vozovky a zemního tělesa budou opraveny i mosty, opěrné zdi, osvětlení a bude zbudována dešťová kanalizace. 

"Druhá etapa je specifická a jiná než první a tudíž i technicky složitější. Je tady hodně potrubních vedení a sítí," uvedl technický náměstek ředitele Krajské správy údržby silnic, Milan Fiala.

Hlavní uzávěra bude probíhat během letních prázdnin. Řidiči by se tak měli připravit na dopravní omezení.

"Přes prázdniny bude úplná uzavírka v rámci opravy mostu a průtahu Štěchovicemi. Tato uzavírka je domluvena i s obcí Černošice," uvedl technický náměstek ředitele Krajské správy údržby silnic, Milan Fiala.

Informace o objízdných trasách najdou řidiči na úřední desce obce Černošice. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu