• Načítám...
>

Benešov hostil finálový turnaj Ondrášovka Cupu

Benešov hostil šestý závěrečný letošní turnaj Ondrášovka Cupu, který jako projekt funguje již osmým rokem. Během dvou dnů přišlo na benešovské hřiště poměřit své hráčské dovednosti čtyřiadvacet nejlepších fotbalových týmů z celé České republiky v kategorii U 11, tedy hráčů jedenáctiletých. A jejich finálové klání si nenechala ujít ani naše televize.

Reklama

Benešov hostil šestý závěrečný letošní turnaj Ondrášovka Cupu, který jako projekt funguje již osmým rokem. Během dvou dnů přišlo na benešovské hřiště poměřit své hráčské dovednosti čtyřiadvacet nejlepších fotbalových týmů z celé České republiky v kategorii U 11, tedy hráčů jedenáctiletých. A jejich finálové klání si nenechala ujít ani naše televize nebo třeba zástupci Středočeského kraje, který turnaj každoročně finančně podporuje.

"Jedná se o osmý ročník tohoto turnaje, a protože si pamatuji začátky, kdy kolegové z Ondrášovky začínali opravdu ve skromných podmínkách, za mne je naprosto neuvěřitelné, co během těch osmi let dokázali, kdy se toho turnaje zúčastňuje obrovské množství lidí a jsem rád, že Středočeský kraj tento turnaj finančně podporuje," říká radní STČ kraje Martin Draxler.

Jedná se o dvě stě tisíc korun, kterými kraj Ondrášovku Cup každoročně podpoří.

"Finálového turnaje se zúčastnilo čtyřiadvacet týmů, první den hrají ve skupinách po šesti, z nich postoupí první dva týmy do takzvané zlaté skupiny, druhé dva týmy do stříbrné skupiny a poslední dva týmy do bronzové skupiny, v těchto skupinách pak hrají ten druhý den a z té zlaté vzejde vítěz," upřesňuje pořadatel turnaje a předseda SK Benešov Tomáš Novák.

Na závěrečném turnaji nesměl chybět ani předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička, který jako bývalý profesionální hokejista takováto sportovní klání přirozeně podporuje.

"Já mám fakt radost, když vidím, jak ta děcka ty turnaje baví, jsou pro to zapálená a dělají maximum pro to, aby vyhrála. Protože ačkoli nechceme výsledkařit, tak ale ten sport je o výsledcích, o úspěších ale i neúspěších, aby se děcka naučila vyhrávat i prohrávat. A tady když vidím, jak jsou pro to zapálený, tak mě to tak trošku nabíjí i v té mojí práci," bilancuje Milan Hnilička.

Ocenění byli všichni, protože důležité bylo zúčastnit se. První tři však dostali ceny významnější. Tým, který si vybojoval místo první, se pak pyšnil pohárem Ondrášovka Cup. Stala se jím pražská Slavie. Druhé místo obhájila pražská Sparta a třetím nejlepším týmem se stal SK Pardubice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu