• Načítám...
>

U Lysé n. Labem opravili části silnice a most

U Lysé nad Labem dokončili opravu části silnice druhé třídy číslo 272 a přilehlého mostu. Opravy si vyžádaly více než 150 milionů korun, většinu financí kraj pokryje z dotace. Jedná se o první etapu obchvatu Lysé nad Labem. Druhá etapa, na kterou město čeká už šestnáct let, by mohla odstartovat v roce 2023.

Reklama

U Litole nedaleko Lysé nad Labem dokončili rekonstrukci části silnice druhé třídy číslo 272, společně s komunikací byl také opraven místní most přes řeku. Úsek, který spojuje Český Brod s Lysou nad Labem a Benátkami nad Jizerou je tak opět v provozu.

"Tahle stavba je důležitá, hlavně pro region Lysé nad Labem. Sice to nevypadá, ale tato silnice je velmi zatížená dopravou. My jsme zhruba před rokem otevírali stavbu a dělaly se tady velkoplošné opravy a opravoval se celý ten most, který máme za sebou, říká Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka STČ kraje.

Práce na rekonstrukci silnice probíhaly zhruba deset měsíců a bylo nutné v rámci ní jednat s místními farmáři, kterým se kvůli opravám značně zkomplikoval život.

"Nacházíme se uprostřed zemědělské oblasti. Takže proběhlo několik jednání s místními zemědělci, protože tato komunikace byla hlavní přejezdová na druhou stranu. Některé firmy mají třeba zemědělci tady v Semicích, ale polnosti na druhé straně. Takže těch jednání za účasti policie odboru dopravy tady bylo nesčetně ale myslím si, že ke spokojenosti všech," říká Zdeněk Dvořák, ředitel Krajské správy a údržby silnic STČ kraje.

Hlavní tah, který prochází celým městem Lysá nad Labem, je tak zrekonstruovaný. Nově opravený úsek je zároveň první etapou obchvatu města. Na ten má navázat druhá etapa obchvatu, zhruba tří a půl kilometrový úsek nové silnice. Na ten město čeká už 16 let. 

"Výstavba obchvatu už nám někam směřuje. Máme platné územní rozhodnutí a už směřujeme ke stavebnímu povolení. Nejzazší termín je rok 2023, kdy se tedy musí stavba rozjet a to tedy z důvodu dotací," říká starosta Lysé nad Labem Karel Otava. 

Rekonstrukce stávajícího úseku stála celkem 155 milionů korun. Kraji se podařilo získat na projekt dotaci ve výši osmdesáti pěti procent.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu