• Načítám...
>

Kraj zakoupil Českému Brodu sanitku

Středočeský kraj zahájil před dvěma lety postupnou obnovu vozového parku zdravotních záchranářů. V letošním roce má v plánu pořídit celkem 15 plně vybavených vozů.

Reklama

Zdravotní záchranáři musí disponovat kvalitním vybavením a zároveň být u pacienta co nejrychleji. Proto je nutné, aby disponovali vozy v dobrém stavu. Středočeský kraj proto zahájil postupnou obnovu vozového parku. Tentokrát novou sanitku získala zdravotní záchranná stanice v Českém Brodě. 

My už jsme asi před dvěma lety zahájili postupnou obměnu vozového parku a budeme v tom i nadále pokračovat. Tedy je vůz poslední série a do konce září předáme dalších 8 vozů. Samozřejmě ještě nás kus práce čeká," uvedl radní Středočeského kraje, Robert Bezděk.

"Měly by být na špičkové úrovni a odpovídat všem moderním parametrům. Takový vůz je v podstatě pojízdná jednotka intenzivní péče, která má veškeré vybavení pro záchranu hypoxicky komprimovaného novorozence až po člověka, který je těžce zraněn po nějaké dopravní nehodě. Jestliže od nás chce veřejnost špičkovou práci a ona chce, tak proto potřebujeme kvalitní zázemí," doplnil.

Středočeský kraj je specifický nejen hustotou silniční sítě, ale i svou velikostí. Záchranáři tak najezdí tisíce kilometrů během krátké doby. 

"Tato Brodská skupina je lékařská posádka, která hodně sváží pacienty mezi nemocnicemi, jedná se tedy o sekundární transport a hodně jezdí na Prahu. Ty kilometry se tak najíždějí velmi a velmi rychle. My máme auto, které má najeto přes 450 tisíc kilometrů a to je docela dost," prozradil primář základny ZZS Kolín, Robert Kučera. 

Tato sanitka byla v pořadí osmá. Každá z nich stojí kraj přibližně necelé 4 miliony korun. Zbývající vozy budou dodány do konce tohoto roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu