• Načítám...
>

Maturanti v M. Boleslavi uspěli

Studenti posledního ročníku gymnázia doktora Josefa Pekaře v Mladé Boleslavi složili zkoušku dospělosti. Bez ohledu na nucené prázdniny způsobené koronavirovou krizí si u maturity vedli dobře. Maturitní výsledky byly podle ředitele školy dokonce o něco lepší než při klasické výuce.

Reklama

Slavnostní atmosféra v budově Sboru českých bratří poblíž mladoboleslavského gymnázia už sama o sobě prozrazovala, že se tu děje něco výjimečného. Svůj práh dospělosti sem přišli překročit letošní maturanti. Maturitní vysvědčení spolu s gratulacemi přijali z rukou představitelů školy i zastupitelů Středočeského kraje, který je zřizovatelem gymnázia. 

"Patří poděkování učitelům na všech stupních, že to zvládli i přesto, že byly školy zavřené, že prostřednictvím on - line výuky dokázali leccos nahradit," chválí učitelský sbor zastupitel Středočeského kraje Jan Skopeček.

On- line výuka nebyla ale jedinou zvláštností letošního školního roku. Odložením maturitních zkoušek studenti získali také více času na přípravu.

"Nakonec se ukázalo, že ta delší příprava jim jenom prospěla a my to hodnotíme spíš pozitivně. Protože se mohli projevit samostatně a měli na to delší čas," říká ředitel gymnázia Vlastimil Volf a dodává: " Samozřejmě tím, že ta maturita byla asi o měsíc později, tak se to v té organizaci projevilo negativně, ale jinak si myslím, že ty výkony žáků při té maturitní zkoušce byly srovnatelné nebo možná ještě lepší, než v loňském roce."

On-line výuka byla obecně pro školy velmi zajímavou zkušeností. 

"Ono se o tom mluví už skoro všude, že minimálně si jak učitelé, tak žáci vyzkoušeli něco nového a že jim to může prospět," uznává Vlastimil Volf.

Klasickou výuku ale učení na dálku nejspíš hned tak nenahradí.

"Povinná školní docházka, chodit skutečně do školy do kolektivu a tam se učit a řešit třeba i konflikty, které bezesporu v té třídě vznikají, řešit různé vztahové situace, to také patří ke škole a k tomu, co ta škola do života studentům dává," domnívá se Jan Skopeček. 

Podle názorů pracovníků ve školství se ale distanční výuka po letošní zkušenosti určitě stane vítaným doplňkem současného systému vzdělávání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu