• Načítám...
>

Votické děti dostaly velkorysý dárek

Děti ve Voticích slavily svůj svátek. Den dětí se tu konal jako každoročně, jen o měsíc později. A město jim připravilo nejen tradiční atrakce, ale i velmi velkorysý dárek.

Reklama

Den dětí se ve Voticích sice konal s měsíčním zpožděním, ale děti na něj rozhodně nezapomenou. Město totiž spojilo tradiční dětský svátek s otevřením biokoupaliště, které postavilo za vlastní peníze bez jediné koruny dotace.

"Ta voda není žádným způsobem chemicky upravovaná, nepřidávají se žádné chemické látky, voda se čistí přes takové vliesové filtry, přes velkou biologickou část, kde ta voda proudí a okysličuje se. Jsou tam vhodné rostliny, které zužitkovávají to, co tam lidské tělo zanechá," vysvětluje podstatu biokoupaliště starosta Votic Jiří Slavík.

Koupaliště je tak vstřícné nejen k přírodě, ale i k lidskému zdraví. Nepředstavuje totiž riziko alergických reakcí na chemikálie používané v běžných koupalištích. A problém s ním nemají ani hygienici.

"Před zahájením musely být odebrány vzorky a ty odpovídají hygienické státní normě," ubezpečuje Jiří Slavík. 

Stihnout otevření koupaliště v prvním prázdninovém dni nebylo jednoduché. Jde o stavbu náročnou jak technologicky a organizačně, tak z hlediska nákladů. A město postihly v posledních dvou letech zcela nečekané výdaje. Odmítlo se totiž otočit zády k osudu téměř stohlavého stáda týraných koní bezohledného chovatele z blízkého Jankova. Úsilí a prostředky s tím spojené nebyly malé a koupaliště muselo počkat. 

"Pan starosta tomu věnoval hodně energie a myslím si, že ji vynaložil tam, kde bylo třeba. Bylo potřeba těm koním pomoci a jsem ráda, že je tohle ukončeno a že je to všechno v pořádku a koně jsou v dobrých rukou," říká ředitelka Městského kulturního centra Votice, Jaroslava Pokorná.

A koně samozřejmě nesměli chybět ani na letošním dětském dnu. Spolu s místními spolky totiž pomáhali při oslavách dne dětí i koňáci ze statku Voleveč. Děti si tedy mohly na jednom místě užít koupání, spoustu soutěží i pohled na svět z koňského hřbetu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu