• Načítám...
>

Lysá nad Labem hostila další dostihový den

Již po 9. se letos uskutečnil Memoriál Evy Palyzové. Tedy dostih, který je věnovaný památce této úspěšné české žokejce. Závod se konal tradičně na dostihovém závodišti v Lysé nad Labem

Reklama

Ani letos nepřišli milovníci dostihů o Memoriál Evy Palyzové. Jeho 9. ročník se konal již tradičně na dostihovém závodišti v Lysé nad Labem.

"Byla to poměrně slavná jezdkyně. Velké Pardubické se zúčastnila sedmkrát, z toho dvakrát na 2. místě. Po roce 1989 byla majitelkou dostihového závodiště v Lysé nad Labem a pořadatelkou dostihů. Pak jsme s otcem pokračovali dál v této tradici Palyzových, pořádání dostihů v Lysé nad Labem. Po babiččině smrti se dostihový den 6. července běhá jako Memoriál Evy Palyzové," říká Lukáš Palyza, pořadatel dostihu.

Na programu dostihového dne nebyl ale pouze hlavní závod o Pohár hejtmanky Středočeského kraje. Jelo se i několik dalších dostihů.

"Mix dostihů rovinových, dostihů přes proutěné překážky, steeplechase dostihů a dostihů poníků," říká Lukáš Palyza, pořadatel dostihu.

Již po několikáté podpořil akci Středočeský kraj. Letos částkou 100 tisíc korun.

"Já jsem ráda, že dostihový sport má svůj stánek i ve středních Čechách. Je vidět, že je to atraktivní pohár, protože je tady spousta lidí, dokonce vyšlo i počasí a já jsem za to velmi ráda. Je potřeba také říct, že to závodiště je soukromé a že to dělá vlastně rodina, čítající dva bratry a tatínka. Musím říct, že klobouk dolů před jejich prací, protože je to tady velmi příjemné a myslím, že se to nezadá s žádným jiným závodištěm u nás," říká Jaroslava Jermanová Pokorná, hejtmanka Středočeského kraje.

Pohár hejtmanky Středočeského kraje si z hlavního dostihu odnesl kůň Aeneas se žokejem Janem Kratochvílem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu