• Načítám...
>

Spojenci představili volební program

Na krajské volby se připravuje zatím jediná koalice, která kandiduje ve Středočeském kraji. Složená je z Top 09, hnutí Hlas a Zelených. Volební program této trojice je má primárně za cíl zkvalitnit dopravu, životní prostředí, ale i zdravotnictví či školství.

Reklama

Spojenci pro Středočeský kraj. Pod tímto názvem vstupují do podzimních krajských voleb strany Top 09, Hlas a Zelení, kteří podepsali dohodu o koaliční spolupráci.

"Tato koalice je vlastně v tuto chvíli jedinou koalicí, která kandiduje ve Středočeském kraji, což svědčí o tom, že se dokážeme domluvit a dokážeme spojit síly," říká Jan Jakob, kandidát na hejtmana Středočeského kraje.

Mezi priority volebního programu spojenců patří tři témata. Jedním z nich je doprava.

"Každý, kdo jezdí Středočeským krajem a ze Středních Čech do Prahy, tak ví, že ten stav je katastrofální," říká Jan Jakob, kandidát na hejtmana Středočeského kraje.

"Určitě tady vidím prostor pro to, aby ta hromadná doprava byla vodíková, byla čistá. Abychom stáhli kamiony z některých silnic a zajistili třeba zásobování menšími elektrickými nebo vodíkovými dopravními prostředky," dodává Pavel Telička, předseda hnutí Hlas.

Mimo dopravy se chtějí Spojenci zaměřit také na zlepšení oblasti školství či např. životního prostředí.

"V našem zemědělském kraji určitě potřebujeme zefektivnit zemědělství a umožnit zadržení kvality půd a zamezit odtoku dešťových vod, protože dochází k vyššímu výparu a tudíž se potkáváme s nedostatkem pitné vody v obcích," říká Jana Krumpholcová, místopředsedkyně KO Zelení.

Neméně důležitým tématem, kterému se chce tato koalice věnovat, je zdravotnictví.

"Musíme dbát na to, aby bylo o zdraví našich občanů postaráno, aby měli veškeré pomůcky. Zdravotnictví neznamená, že musím zase jet někam hodinu k lékaři, ale můžeme ho digitalizovat. Kraj je zřizovatelem nemocnic, tzn. můžeme hledat cestu, jak de facto moderními technologiemi zajistit určitou míru diagnostiky a ošetření občanů, především seniorů, doma," říká Pavel Telička, předseda hnutí Hlas.

Mimo těchto klíčových témat mají Spojenci podle svého lídra Jana Jakoba za cíl přinést Středočeskému kraji důstojné, odpovědné a profesionální vedení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu