• Načítám...
>

Kraj podpořil rekonstrukci ČOV na Slapech

Zrekonstruovaná a zároveň nová čistička odpadních vod vyrostla na vodní nádrži Slapy. Po 60ti letech se ji rozhodli změnit v Rabyni za pomoci Středočeského kraje. Ten přispěl částkou kolem 260 000 korun.

Reklama

Zrekonstruovaná a zároveň nová čistička odpadních vod vyrostla na vodní nádrži Slapy. Čistička stojí jen o pár metrů dál než původní, která tu sloužila od šedesátých let.

"Už nesplňovala parametry a limity, které jsou v současné době nastavené. Proto jsme se zhruba před třemi čtyřmi lety rozhodli zahájit projekt rekonstrukce čistírny. Samozřejmě jsme žádali o dotaci, kde jsme byli úspěšní a mohlo se začít stavět," říká Luboš Mašek, starosta Rabyně.

Nová čistička má dostatečnou kapacitu, aby zvládla v budoucnu i napojení další části obce.

"Má kapacitně víc. Už jsme počítali s tím, že v budoucnu napojíme i horní část Rabyně, kde je vlastně největší osídlenost chatami i domy," říká Luboš Mašek, starosta Rabyně.

Na rekonstrukci se finančně podílel i Středočeský kraj. Ten přispěl částkou kolem 260 000 korun.

"Není to moc, ale věřím, že to byla částka, kterou tady obec potřebovala k dodělání té čističky. Podpořili jsme to z Fondu podpory infrastruktury a připojili se tak k Ministerstvu zemědělství, které financovalo tuhle akci valnou měrou," říká Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Celkem se náklady vyšplhaly na necelých 11 milionů korun. Do budoucna obec plánuje také rozšíření místní kanalizace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu