• Načítám...
>

Řevničov vybuduje nové byty

Po dlouhých letech se prostory bývalé ubytovny v Řevničově dočkají rekonstrukce. Vznikne tu 13 bytů a další nebytové prostory. V těch by radnice uvítala například praktického lékaře či zubaře.

Reklama

Prostory bývalé ubytovny v Řevničově se po dlouhých letech dočkají rekonstrukce. Vzniknout by tu mělo několik bytových jednotek.

"Obec ten objekt vlastní asi 20 let, tenkrát jsme ho koupili od exekutora. Prodávalo se to obálkovou metodou, takže jsme uspěli, byli jsme nejvýše s cenou. Pro obec to byl přínos, protože to sloužilo jako ubytovna zahraničních pracovníků, kteří nám dělali nepořádek v obci. Pak jsme přemýšleli, co s tím objektem dál, až jsme rozhodli, že ho přestavíme na byty," říká Jiří Petráček, starosta obce Řevničov.

Vedení města počítá s vybudováním více než desítky bytových jednotek. V přízemí domu by měly vzniknout také prostory pro služby obyvatelům.

"Vznikne tu 13 bytových jednotek s tím, že v přízemí zatím máme zálohu pro komerční účely. Chtěli bychom sem dostat zubaře a lékaře, tak uvidíme, jak se nám to bude dařit. Když se nám to úplně nebude dařit, tak pořád je tady možnost ještě i v tom přízemí udělat 4 - 5 bytů," říká Jiří Petráček, starosta obce Řevničov.

Velkou část bytů plánuje město prodat. Tím by mělo zaručenou návratnost většiny nákladů, které vynaloží na rekonstrukci budovy.

"Řádově dvě třetiny těch bytů chceme prodat. Založit SVJ a tři byty by si obec ponechala, aby měla pro učitele nebo případně pro doktora, aby to normálně začalo žít jako klasický "paneláček"," říká Jiří Petráček, starosta obce Řevničov.

Vedení Řevničova počítá s tím, že by mohla být rekonstrukce dokončena do dvou let. Celý projekt by měl město vyjít na přibližně 20 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu