• Načítám...
>

SDH Zbečno dostal nové dopravní auto

Dobrovolní hasiči ze středočeské obce Zbečno omladili svůj vozový park. S novým dopravním vozem budu mít místní hasiči rychlejší a spolehlivější dojezd k zásahům. To bude sloužit hlavě k střídání u zásahu, u dopravních nehod, řezání stromů nebo při živelných pohromách.

Reklama

Dobrovolní hasiči ze středočeské obce Zbečno mají k dispozici nové dopravní vozidlo. To nahradí starší model, který svými vlastnostmi hasičům již nevyhovuje.

"Předchozí byla Avia A21 Furgon, která byla z roku 1979. Už bohužel odcházela a museli bychom do oprav vložit velké náklady a v dnešních podmínkách nám auto už nevyhovuje," říká Jiří Loskot, velitel SDH Zbečno.

S novým dopravním vozem budu mít místní hasiči rychlejší a spolehlivější dojezd k zásahům. Dodávka má také kvalitnější vybavení než její předchůdce.

"Je to naftový motor na podvozku Fordu. Přestavbu provedl AT Auto Trutnov, kde udělali veškerou nástavbu, vybavili jej radiostanicí, vysílačkami, magnetickými baterkami v bocích, které osvětlí např. v případě požáru. Vzadu auta je osvětlovací lampa pro dopravní nehody, které nám pomohou také při naší ochraně," říká Jiří Loskot, velitel SDH Zbečno.

Nové vozidlo pro dobrovolné hasiče vyšlo na 1 milion korun. Na jeho pořízení se kromě obce finančně podílel také např. Středočeský kraj.

"Dostali jsme dotaci od státu ve výši 400 000 korun, od kraje 350 000 korun a dalších 250 000 korun dala obec. Na základě těchto tří dotací jsme mohli koupit tento krásný vůz. Musím říct, že jsem rád, že se to podařilo koupit, protože obsluhujeme také okolní obce. V okolních kopcích je zapotřebí, aby byla technika rychlá, kvalitní a bezpečná," říká Jiří Těhan, starosta Zbečna.

Auto bude sloužit hlavně ke střídání hasičů u zásahu, u dopravních nehod, řezání stromů nebo při živelných pohromách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu