• Načítám...
>

Lysá nad Labem zahájila sezonu výstav

Růže, lilie nebo různé mokřady byly k vidění v Lysé nad Labem. Zahájit ji proto přijela také hejtmanka Středočeského kraje. Tématem letošního ročníku Květy 2020 je Voda.

Reklama

Růže, lilie nebo různé mokřady jsou k vidění v Lysé nad Labem. Tady se na místním výstavišti koná tradiční výstava s názvem Květy 2020. Tématem letošního ročníku, který je v pořadí čtyřiadvacátý, je Voda.

"Díky tomu, že letošním tématem je voda, tak jsou tu k vidění nejen květiny, které jsou nosnou součástí této výstavy, ale také traviny, dřeviny a cibuloviny. Při zahájení jsme měli možnost pokřtít jednu lilii z novo šlechtění. To je novinka, která není nikde k dostání a my tu máme jediný kus této novo - šlechtěné lilie," říká Pavlína Švecová, kurátorka výstavy.

Výstava je první akcí po nouzovém stavu. Zahájit ji proto přijela také hejtmanka Středočeského kraje, která sama ráda zahradničí.

"Mám zahrádku, takže kytičky, trávy nebo ovocné stromky. To vše mám na zahradě a je to pro mě prostor kde relaxuji, takže pozitivní. My inzerujeme všechny výstavy, které se v Lysé na výstavišti dějí. Jsme rádi, že tu to výstaviště máme, protože láká návštěvníky z celé České republiky. Tématická zadání jsou jasná a teď máme Květy. To je nejoblíbenější výstava pro zahrádkáře," říká Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Výstava je zpřístupněna pro návštěvníky všech věkových kategorií po celý víkend vždy od 9 do 17 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu