• Načítám...
>

Hejtmanka navštívila Kladno

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová opět podnikla pracovní výjezd. Tentokrát zavítala do Kladna. Měla tak možnost se setkat s místními seniory a zároveň se zúčastnit Roadschow, která propaguje nejzajímavější místa v kraji.

Reklama

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová na své pracovní cestě navštívila Domov Kladno-Švermov, kde se starají o 260 seniorů. Ti tak měli jedinečnou možnost osobně se setkat a pohovořit s nejvyšší představitelkou kraje.

"Ve většině případů jsem tady slyšela jen chválu a za to jsem velmi ráda. Ale naši klienti si i stěžovali na vysokou cenu léků, protože ty jejich důchody nejsou příliš velké a musí vyjít s poměrně malou částkou. Takže jsme se domluvili, že to přetlumočím do vyšších míst," uvedla hejtmanka Středočeského kraje, Jaroslava Pokorná Jermanová.

Vedení domova se snaží v posledních letech zvelebovat zázemí klientů tak aby jejich pobyt byl co nejpříjemnější. V období od roku 2017 do roku 2020 bylo do budov a jejich vybavení z prostředků SK a příspěvkové organizace celkem investováno 7 843 000 Kč.

"Byly vybudovány dva výtahy. Další investice byly do nákupu válcového mandlu či do kuchyně, kde se nakoupil míchací kotel či varná pánev," doplnil ředitel Domova Kladno - Švermov, Tomáš Abrham.

Ta největší investice však domov ještě čeká a to ve výši 100 miliónů korun. Částka je určena na zateplení budov tak, aby byly energeticky úsporné. Pokud vše půjde podle plánu, práce by měly začít už v příštím roce.

"Je to poměrně hodně, ale zase se o kus zlepší komfort našich klientů a také ušetříme peníze za energie," dodala hejtmanka Středočeského kraje, Jaroslava Jermanová Pokorná.

Další zastávkou hejtmanky bylo kladenské náměstí Svobody. Zde byla připravena roadschow, kterou organizuje Středočeská centrála cestovních ruchu.

"Snažíme se v jednotlivých centrech Středočeského kraje prezentovat turistické cíle právě pro středočechy, aby vyjeli ze svého okresu do jiného. Takže lidi tady postupně chodí, berou si informační materiály a naší zaměstnanci jim vysvětlují co a jak," dodala hejtmanka Středočeského kraje, Jaroslava Pokorná Jermanová.

Tato roadschow má své patrony. Lidé se tak mohou setkat se známými osobnostmi jako je například skifař Ondřej Synek, hudební skladatel Felix Slováček nebo úspěšný tanečník Jan Onder.

anketa

Roadschow, která odstartovala v Kladně bude dále pokračovat do ostatních okresních měst. Například 10. srpna zastaví v Berouně a hned o den později v Mladé Boleslavi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu